Κορωνοϊός: Τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα «πετάνε» την Παρασκευή για Θεσσαλονίκη
Ένας νοσηλευτής και δυο νοσηλεύτριες ακολουθούν το παράδειγμα συναδέλφων τους από Κρήτη και Γιάννενα και πηγαίνουν να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Κρήτη και ταΓιάννενα, τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα εκδήλωσαν την εθελοντική τους προσφορά στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για έναν νοσηλευτή της ΜΕΘ και δύο νοσηλεύτριες, που θα μεταβούν αεροπορικώς, νωρίς αύριο το πρωί, στη συμπρωτεύουσα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού της Δέσποινας, της Αγάπης και του Μιχάλη που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στις δύσκολες στιγμές, στην Θεσσαλονίκη. Είμαι υπερήφανος γι' αυτούς και τους εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.
Από τη μεριά τους οι νοσηλευτές ανέφεραν πως «η συμμετοχή τους είναι μία πράξη αυτονόητη, αφού θεωρούν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης και του αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους , η συμβολή όλων των υγειονομικών είναι απαραίτητη».
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.