Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο.
Πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.
Από το πρωί η Ξάνθη θύμιζε φρούριο με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία των Αστυνομικών σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μάλιστα, περιπολικά και Αστυνομικοί βρίσκονταν από νωρίς έξω από τον χώρο των Πανεπιστημίων, περιφρουρώντας τον χώρο ώστε να αποτραπούν τυχόν συναθροίσεις.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.