Όλο και πιο πιθανό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας – τουλάχιστον στις περιοχές που εμφανίζουν έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού – καθώς και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 667 επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν θα είναι τίποτα το επόμενο διάστημα αν δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα.
Η υγειονομική κατάσταση επηρεάζει και τον τομέα της Εκπαίδευσης, καθώς τμήματα ή σχολικές μονάδες έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, με την πλειονότητα να εντοπίζεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.Όλο και περισσότερες είναι οι σχολικές μονάδες που βάζουν -ή έχουν βάλει- «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα, είτε αναστέλλουν πλήρως τη λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων COVID-19.
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημειώσε ότι πανελλαδικά το ποσοστό σχολείων και τμημάτων που έχουν κλείσει, λόγω κορωνοϊού, είναι πολύ μικρό. Συγκεκριμένα είπε, αυτή τη στιγμή είναι κλειστά 36 σχολεία και 300 τμήματα σε όλη τη χώρα.
Δείτε σε πραγματικό χρόνο ΕΔΩ ποια σχολεία βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας στην Ελλάδα
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.
Δείτε ΕΔΩ όλη τη λίστα με τα κλειστά σχολεία από το υπουργείο Παιδείας
To Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που διαμορφώνει σκεπτόμενα άτομα, με γνώσεις που συνδέουν τη μάθηση με τη ζωή και με αξίες που κάνουν τη διαφορά τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Εδώ και δεκαετίες η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας μετατρέποντας τις καθημερινές αγορές σε μια ολοκληρωμένη καταναλωτική εμπειρία.
Η σημαντική πιστοποίηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση της METRO να προσφέρει σταθερά εδώ και χρόνια ένα σύγχρονο, συμπεριληπτικό και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.