Καιρός - «Ψυχρή Λίμνη»: 3700 κεραυνοί χθες σε όλη τη χώρα

Καιρός - «Ψυχρή Λίμνη»: 3700 κεραυνοί χθες σε όλη τη χώρα

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα

thunder
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνόδευσε τις βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στη χώρα χθες Δευτέρα.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3700 κεραυνούς έως τις 19:40, 370 εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Αθήνα, το Σαρωνικό και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές έως τις 19:40.
keraunoi_athens
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την ίδια ώρα, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει σήμερα Τρίτη σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια, ενώ χθες, βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Αττική, την Κόρινθο και άλλα μέρη της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα, σήμερα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, πιθανώς τις Σποράδες και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά και την Εύβοια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και το πρωί στο Κρητικό Πέλαγος τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_tue


Άστατος καιρός με καταιγίδες -και- την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

kairiko_map_wen


Εξασθένηση των φαινομένων την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_thu


Άνοιξαν οι ουρανοί σε Αθήνα και Κόρινθο τη Δευτέρα

«Άνοιξαν οι ουρανοί» πάνω από την Αθήνα, επαληθεύοντας απόλυτα το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού, που είχε εκδώσει την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στον Άλιμο, στο Λαύριο και την Ελευσίνα αλλά και στα βόρεια προάστια.

Από τις βροχές και τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή των Μεσογείων, στην Ανατολική Αττική, που χτύπησε την περιοχή, ενώ καταιγίδες σημειώθηκαν και στα Βόρεια Προάστια.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κόρινθο

Στο μεταξύ, σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Κόρινθο από τη νεροποντή που έπληξε την πόλη. Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά την Κόρινθο, «αδειάζοντας» στην περιοχή μεγάλες ποσότητες νερού, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Αθίκια Κορινθίας




Χαλάζι στην Ξάνθη - Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες

Στην Ξάνθη η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπεσε χθες το απόγευμα, προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Οπως αναφέρει το xanthinea, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού και κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών.

Χαλάζι στην Ξάνθη




Ειδήσεις σήμερα

Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η συνομιλία Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Σωστά μέτρα σε λάθος timing;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης