Βόλος: Χάκερ παραβίασε κωδικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ο 24χρονος δράστης προσήχθη για προανάκριση
Μάνος Τσαγκαράκης
Τους ακριβείς σκοπούς ενός νεαρού χάκερπου παραβίασε τους κωδικούς εισόδου ενός υπολογιστή του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλοδιερευνούν με πολλή προσοχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν το περασμένο Σάββατο.
Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι φοιτητές μπορούν να μπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου για μελέτη. Ωστόσο, τα ξημερώματα του Σαββάτου ο φύλακας αντιλήφθηκε ότι ένας 24χρονος πήρε από το θυρωρείο τα κλειδιά της Γραμματείας του τμήματος Γεωπονικών Επιστημών και μπήκε στο γραφείο όπου άνοιξε έναν υπολογιστή παραβιάζοντας τους κωδικούς του.
Ο φύλακας ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι προσήγαν τον 24χρονο για προανάκριση. Ωστόσο, δεν θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς ζητούσε στον συγκεκριμένο υπολογιστή και αν σκόπευε να προκαλέσει δολιοφθορά. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Παράλληλα, η γραμματεία του τμήματος ερευνά αν προκάλεσε ο 24χρονος κάποια βλάβη.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους