Σεληνιακό Ουράνιο Τόξο: Ένα σπάνιο φαινόμενο που «έφερε» η Υπερπανσέληνος των Σκουληκιών

_106120453_moonbow

Μετεωρολόγος του BBC έδωσε την εξήγηση για το φαινόμενο

Ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Κάμπρια της Βρετανίας το βράδυ της υπερπανσελήνου την Τετάρτη. Πρόκειται για ένα σεληνιακό ουράνιο τόξο, το οποίο φωτογραφήθηκε από παρατηρητή καιρικών φαινομένων του BBC.

Ο παρουσιαστής του καιρού του δικτύου, Σάιμον Κινγκ, περιέγραψε ως ένα «σπάνιο και εκπληκτικό, πολύχρωμο σεληνιακό ουράνιο τόξο». Όπως τόνισε τα κανονικά σεληνιακά ουράνια τόξα είναι πιο αχνά και φαίνονται σαν μία άσπρη γραμμή, ωστόσο δεδομένης της μεγαλύτερης λαμπρότητας της υπερπανσελήνου τα χρώματά του φάνηκαν ακόμη πιο έντονα.

Η σούπερ πανσέληνος των Σκουληκιών συνέπεσε με την εαρινή ισημερία. Όπως είπε ο Κινγκ, κατά τη διάρκεια μίας πανσελήνου μπορεί να υπάρχει επαρκές φως για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο ουράνιο τόξο.

«Σε κανονικές συνθήκες τα χρώματα είναι πολύ πιο αχνά και ενδέχεται να δει κανείς μόνο ένα άσπρο χρώμα. Όμως η υπερπανσέληνος ακριβώς επειδή είναι αρκετά πιο λαμπερή από ένα κανονικό φεγγάρι δημιούργησε επιπλέον λάμψη στις σταγόνες του νερού και αντικατοπτρήστηκαν στο μάτι του παρατηρητή», ανέφερε.

Το φαινόμενο εμφανίστηκε στον ουρανό μετά τις 10 το βράδυ τοπική ώρα.

Άλλο ένα τέτοιο σεληνιακό ουράνιο τόξο είχε φωτογραφηθεί τον Οκτώβριο του 2016 σε μία ματωμένη πανσέληνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asopdd

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 στις Πηγές Άρτας και από τότε, κάθε χρόνο, υλοποιούνται ημερίδες και φεστιβάλ -Φέτος, η ημερίδα με θέμα «Η Κοιλάδα του Αχελώου στην Ιστορία του τόπου» αφορούσε το φυσικό περιβάλλον και το πώς αυτό επέδρασε στην εξέλιξη της Ιστορίας

zerefos-mesa2

«Παλαιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο» είπε ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας