120 δόσεις - Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι σήμερα

120 δόσεις - Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι σήμερα

Εφορία: Ημέρα πληρωμών - Διαβάστε αναλυτικά  - Τα σενάρια για την παράταση

ipik
Ποσό  1,1 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν στην εφορία την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, με την τελευταία να πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2020. Το συνολικό ποσό της κάθε δόσης είναι περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ και καλούνται να τα πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

120 δόσεις: Ο λογαριασμός των 6,7 δισ. και η... παράταση

Σήμερα ωστόσο, λήγει και η προθεσμία για την ένταξη στις 120 δόσεις

Ο πιο «βαρύς» μήνας για τα έσοδα του προϋπολογισμού και συνακόλουθα για τις τσέπες των φορολογουμένων είναι ο Σεπτέμβριος, με τις προβλεπόμενες εισπράξεις να φτάνουν τα 6,7 δισ. ευρώ. 

Το υπουργείο Οικονομικών -εκτός απροόπτου- αναμένεται να ανακοινώσει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων ρύθμισης οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  μέχρι την Πέμπτη ήδη είχαν εισρεύσει πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία, ως προκαταβολή για να ενταχθούν στις 120 δόσεις της εφορία 351.128 οφειλέτες -ενώ οι συνολικοί επισκέπτες μαζί με όσους μπήκαν στην πλατφόρμα αλλά δεν πλήρωσαν ακόμα, ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Όσοι εξ αυτών μπήκαν ήδη στη ρύθμιση, έχουν εντάξει χρέη ύψους 3 δισ. ευρώ! Από αυτά, τα 2.204.116.247 ευρώ (2,2 δισ.) αποτελούν τη βασική οφειλή και άλλα 789.199.641 είναι οι προσαυξήσεις επ’αυτής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης