Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες ενισχύουν την κερδοφορία τους

Handelsblatt: Οι ελληνικές τράπεζες ενισχύουν την κερδοφορία τους

Υπό τον τίτλο: «Ανακάμπτουν οι ελληνικές τράπεζες», η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν μια δύσκολη περίοδο, αλλά τώρα η κεφαλαιακή τους επάρκεια κρίνεται ικανοποιητική

gre12
«Οι ελληνικές τράπεζες ενισχύουν την κερδοφορία τους, στην οποία συμβάλλει και το ράλι για ομόλογα του ελληνικού δημοσίου», γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Υπό τον τίτλο:«Ανακάμπτουν οι ελληνικές τράπεζες», η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν μια δύσκολη περίοδο, χάνοντας κατά καιρούς μέχρι και το 99% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Στο μεταξύ όμως η κεφαλαιακή τους επάρκεια κρίνεται ικανοποιητική.

To επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι στην βελτίωση της κερδοφορίας συμβάλλουν ωστόσο και οι προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν τις δαπάνες τους.

«Υποκαταστήματα έκλεισαν και θέσεις εργασίας μειώθηκαν. Με προγράμματα εθελούσιας εξόδου και αποζημιώσεις οι τράπεζες περιόρισαν τις θέσεις εργασίας κατά 2.500. Φέτος επιδιώκουν τη μείωση επιπλέον 4.000 θέσεων, με άλλα λόγια περικόπτεται σχεδόν μια στις δέκα θέσεις εργασίας», προσθέτει η οικονομική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης