Για τη μεταλιγνιτική περίοδο στη Δυτική Μακεδονία μίλησαν ΔΕΗ – Παγκόσμια Τράπεζα – Κομισιόν

Για τη μεταλιγνιτική περίοδο στη Δυτική Μακεδονία μίλησαν ΔΕΗ – Παγκόσμια Τράπεζα – Κομισιόν

Η ηγεσία της ΔΕΗ συναντήθηκε με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κομισιόν  – Συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της μείωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας

ptolemaida_lignitis
Οι προοπτικές ανάπτυξης ενόψει της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της μείωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης και ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και υποστήριξη της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Δ. Μαυροματίδης, συντονιστής της ομάδας «Coal Platform» της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας έγινε αναλυτική συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία και τις προοπτικές της. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των θεμάτων με οργανωμένο τρόπο στο πλαίσιο απολύτως ξεκάθαρων αρχών και στόχων, και πάντοτε με θεσμική λειτουργία με πλήρη αποσαφήνιση των ρόλων και του χαρακτήρα όλων των εμπλεκομένων.

Από πλευράς ΔΕΗ τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της εμπλοκής της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώθηκε η διάθεση και η ετοιμότητα για τη συμβολή στη χάραξη στρατηγικών στόχων με τη συμμετοχή όλων, και έγινε αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το Studio στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η δημιουργία αγροκτήματος με σύγχρονες καλλιέργειες στο χώρο του Νότιου Πεδίου και τα έργα των Φωτοβολταϊκών Σταθμών. Συμφωνήθηκε η αποκατάσταση μόνιμης επικοινωνίας μέσω αντιπροσώπων και επανάληψης των συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο, με συγκεκριμένη ατζέντα όταν απαιτείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης