Κέρδη για τον χρυσό, στα 1.306,5 δολάρια η ουγγιά

gold_price

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5 δολάρια

Με άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει την επιφυλακτική στάση της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την Τετάρτη (20/3) και δεν αναμένουν ενδείξεις για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αυτή την εβδομάδα διαμορφώνονται στο μηδέν, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε η ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο ορισμένων κατώτερων των προσδοκιών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη τον Ιανουάριο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική μεταποιητική δραστηριότητα κατεβάζει ταχύτητα.

Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν επίσης μειώθηκαν κατά 0,1%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι παραγγελίες θα κατέγραφαν μια μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 0,3%.


Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,4 μονάδες.

Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,136 δολ., ενώ η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,327 δολ.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27
imf-151019-arthro

Το Ταμείο προβλέπει χαμηλές πτήσεις στον πληθωρισμό, στο 0,6% φέτος, μείωση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και περαιτέρω μείωση της ανεργίας - Στο 2,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2020

2