Υψηλή νευρικότητα στη Wall Street εν όψει G20

Υψηλή νευρικότητα στη Wall Street εν όψει G20

Η μεταβλητότητα και εναλλαγή προσήμων στη Wall Street είναι ενδεικτική της νευρικότητας που επικρατεί στις επενδυτικές τάξεις εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των G20 

258ea5bdb56adab1ffd5f7266efdebe7_XL
Σε αρνητικό έδαφος εν μέσω μεγάλων διακυμάνσεων έκλεισε τελικά η Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να ξεκινούν πτωτικοί, να γυρίζουν θετικοί και στη συνέχεια πτωτικοί πάλι.

Ο Dow Jones υποχώρησε -0,11% στις 25.339 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται -0,21% στις 2.738 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται -0,25% χαμηλότερα στις 7.273 μονάδες.

Η μεταβλητότητα και εναλλαγή προσήμων είναι ενδεικτική της νευρικότητας που επικρατεί στις επενδυτικές τάξεις εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, από την οποία αναμένεται κάποια ένδειξη για τις προθέσεις ΗΠΑ-Κίνας στο θέμα του εμπορίου.

Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι ενώ οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εμφανίζονται σίγουροι για μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο -κάτι που έτσι κι αλλιώς αναμένει ευρέως και η αγορά- είναι πιο αβέβαιοι για τις μελλοντικές κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο διοικητής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, δήλωσε χθες ότι τα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο «ουδέτερο» επίπεδο.

H μετοχή της Dollar Tree σημείωσε άλμα άνω του 6%, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων κερδών που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο.

Κλείσιμο
Οι επενδυτές παραμένουν, εν τω μεταξύ, επιφυλακτικοί εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και την επικείμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές άσκησε μάλιστα η είδηση ότι ο Peter Navarro, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το Εμπόριο που έχει επιδείξει σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα, θα συμμετάσχει στο δείπνο ανάμεσα στον Donald Trump και τον Xi Jinping.


Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης