Πετρόπουλος από Λάρισα: Βιώσιμο το ασφαλιστικό έως το 2060

petropoulos_larissa

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται για το μέλλον, σημείωσε πως όλοι οι δείκτες από εδώ και πέρα θα είναι θετικοί

Τη θέση της κυβέρνησης πως θα υπάρξει κατάργηση της διάταξης που αφορά την περικοπή των συντάξεων, αλλά και πως για 620.000 συνταξιούχους θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων που φτάνει κατά μέσω όρο 99 ευρώ μετά την ολοκλήρωση των τμηματικών καταβολών, επανέλαβε από τη Λάρισα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο περιοδείας του.

Ο κ. Πετρόπουλος σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αλλά και στην ομιλία του που πραγματοποίησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο για πάνω από το 2060» επικαλούμενος τις αναλογιστικές μελέτες, αλλά και τις εκτιμήσεις των δανειστών.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρθηκε επίσης και στο ασφαλιστικό σύστημα που αφορά τους αγρότες, τονίζοντας πως και ο αγροτικός κόσμος θα δει αυξήσεις στις συντάξεις του. Επίσης μιλώντας για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ο υφυπουργός είπε ότι τα χαμηλά εισοδήματα έχουν ήδη πολύ χαμηλές εισφορές και πρόσθεσε πως θα υπάρξει μείωση των εισφορών στα υψηλά εισοδήματα.

larisa_petro


«Δώσαμε 4.630.000.000 ευρώ στην περίοδο την δική μας διακυβέρνησης. Και μολονότι έγινε αυτό μας λένε ότι έχουμε πλεονάσματα γιατί δεν δίνουμε συντάξεις. Αποδεικνύεται όμως το αντίθετο. Ότι δηλαδή και συντάξεις δώσαμε και τις εκκρεμότητες μειώσαμε. Έχουμε λοιπόν την ικανοποίηση ότι διασφαλίσαμε τις συνθήκες που θα μας κάνουν βέβαιους για το μέλλον» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται για το μέλλον, σημείωσε πως όλοι οι δείκτες από εδώ και πέρα θα είναι θετικοί, για να συμπληρώσει ότι «σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές και παρατηρητές οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη ζώνη της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις πολιτικές επιλογές στο θέμα των συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι «αυτό που έρχεται ως πραγματική απειλή είναι η απότομη μείωση των συντάξεων, αν έρθει η ΝΔ στη κυβέρνηση».

«Όλοι τους, όπως ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης, η κ. Ξαφά λένε ότι οι συντάξεις αν δίνονται είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο. Και την ίδια ώρα αυτό που προτείνουν είναι 700 ή 600 ευρώ σύνταξη για όλους μετά το 67ο έτος της ηλικίας για όλους. Απορώ πώς βγαίνουν τέτοια γκάλοπ ότι η ΝΔ σαρώνει με τέτοιες υποσχέσεις για καταστροφή όσων δημιούργησε ο λαός τα τελευταία χρόνια», είπε ο υφυπουργός.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ (5)

GEORGIOS

Ναι καλά,με 400€ σύνταξη και σχεδόν παντού στους γιατρούς με μεγάλη συμμετοχή σε χρήμα, ξέρω και γω να λέω συριζαίικες εξυπνάδες..

ΒΑΣΙΛΗΣ

Το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο στα χαρτιά, αλλά δεν είναι βιώσιμος ο ιδιωτικός τομέας με αυτές τις εισφορές που ουσιαστικά είναι φορολόγηση και που είναι ο αιμοδότης του ασφαλιστικού. Σύντομα θα καταρρεύσουν όλα αυτά.

Στα καθάρματα απομένουν...

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν την 26-05-2019. Δηλαδή σε πέντε, (5), μήνες και είκοσι επτά, (27), ημέρες από σήμερα. Το απώτατο χρονικό όριο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι η 20-10-2019. Δηλαδή σε δέκα, (10), μήνες και είκοσι μία, (21), ημέρες από σήμερα. Όμως οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία ορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα πριν από την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών). Έτσι, η πραγματική, (δηλαδή καταστροφική...), διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τα καθάρματα περιορίζεται το ανώτατο σε εννέα, (9), μήνες και είκοσι τρεις, (23), ημέρες. Εάν δε διεξαχθούν ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές, τότε η πραγματική, (δηλαδή καταστροφική...), διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τα καθάρματα περιορίζεται σε μόλις τέσσερις, (4), μήνες και είκοσι επτά, (27), ημέρες.

Η Νέα Δημοκρατία ρίχνει στα αυτιά του Σύριζα 12,304 % - (-7,40) %= 19,704 %!!!

Στις πλέον πρόσφατες εθνικές εκλογές, (την 20-09-2015), ο Σύριζα είχε λάβει ποσοστό 35,46 % και η Νέα Δημοκρατία ποσοστό 28,06 %. Δηλαδή, διαφορά 7,40 % υπέρ του Σύριζα. Σήμερα η κατάσταση έχει ανατραπεί δραματικά εις βάρος του Σύριζα, ο οποίος σύμφωνα με το σχόλιο υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας κατά 12,304 %. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία από το 2015 έως σήμερα, ρίχνει στα αυτιά του Σύριζα 12,304 % - (-7,40) %= 19,704 %!!!

Ο κάθε άνθρωπος

Δεν θέλει και πολύ,να πάθει!Η θέση,η αλαζονεία,η δόξα,η καρδιά που είναι απατηλή και σφόδρα διεστραμμένη,όλα αυτά αν τα προσθέσουμε,ιδού το αποτέλεσμα.Θα ζούμε σε πελάγη ευτυχίας!Σε θαυμαστούς κόσμους.Αμα έχεις ένα μικρόφωνο μπροστά σου,το μυαλό κάνει κλικ και τερματίσουμε! Τύφλωση, από όλα τα σημεία,και υποκρισία στον υπερθετικο βαθμό! Ζήτω η Ελλάς!

Ο μέσος όρος των 4 πλέον πρόσφατων δημοσκοπήσεων...

Εντελώς πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα 4 δημοσκοπήσεων. Πρόκειται για τις εταιρίες Public Issue, Metron Analysis, Pulse και Palmos Analysis. Tα πραγματικά στοιχεία της κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια είναι: "η πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων" και "ο αριθμός βουλευτών κάθε κόμματος". Ιδού ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων, : Νέα Δημοκρατία 37,033 %, Σύριζα 24,729 %, Χρυσή Αυγή 8,014 %, Κίνημα Αλλαγής 8,005 %, και ΚΚΕ 7,217 %, Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 159, Σύριζα 73, Χρυσή Αυγή 24, Κίνημα Αλλαγής 23 και ΚΚΕ 21. Δηλαδή, σε πεντακομματική βουλή, η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει αυτοδύναμη, με διαφορά 12,304 % από τον Σύριζα και μπορεί το 2020 να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας συνεργαζόμενη είτε με τη Χρυσή Αυγή, είτε με το Κίνημα Αλλαγής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».