Καραμούζης για πρώτη κατοικία: Θέλουμε ένα σύστημα που δεν θα δημιουργεί παρενέργειες

Καραμούζης για πρώτη κατοικία: Θέλουμε ένα σύστημα που δεν θα δημιουργεί παρενέργειες

Η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

4119cc0ada625528a53877e1cd6adc02_XL
«Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση σε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που δεν θα δημιουργεί παρενέργειες», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκος Καραμούζης.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι ο νόμος Κατσέλη του οποίου η ισχύς λήγει στο τέλος της χρονιάς, δημιούργησε πολλές παρενέργειες δίδοντας τον χώρο σε κακοπληρωτές να «κρυφτούν».

Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι υποχρεώσεις συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ από δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Για τον κ. Καραμούζη η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Εξάλλου, όπως τόνισε, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία, την οικονομία και τις τράπεζες οι οποίες έχουν δεσμευτεί σε φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης τους έως το 2021.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης