Στον Ομιλο Βαρδινογιάννη η Eπενδυτική Tράπεζα Ελλάδος

motoroil

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση της Motor Oil - Το συνολικό τίμημα διαμορφώνεται σε 73,5 εκατ. ευρώ

Την υπογραφή συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, και του Ειδικού Εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, κ. Κλεόβουλου Αλεξάνδρου, για την πώληση του 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, του 94,52% των μετοχών της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και του 100% των μετοχών της Laiki Factors & Forfeiters, ανακοίνωσε η EY, ως σύμβουλος πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Αντίστοιχα, με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ανακοινώνει ότι η εδρεύουσα στην Κύπρο 100% θυγατρική της με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε από τον Ειδικό Εκκαθαριστή της Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd, αναφορικά με την πώληση:

1) Ποσοστού 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.)

2) Ποσοστού 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB Asset Management Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και

3) Ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Laiki Factors and Forfaiters Α.Ε. Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η IREON INVESTMENTS LTD ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής.

Η Σύμβαση Απόκτησης Μετοχών - Share Purchase Agreement (SPA) υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2018 με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται σε Ευρώ 73,5 εκατ. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

VICKY

ο Κλεοβουλος Αλεξάνδρου ο εκκαθαριστής της τράπεζας, "την ΕΔΩΣΕ" ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ_αγοραστή (sic) ΜΟΤΟΛ ΟΙΛ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ MARFIN ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, (από τον ίδιο εκκαθαριστή)!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. της MARFIN ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ!!!!!!!! ΑΡΧΗ ΕΞΥΧΙΑΝΣΗΣ!!!!! ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

τρε

δηλαδή στους αμερικάνους

Νάγια Οικονόμου

Και την Επενδυτική Τράπεζα; Όλα αυτός τα παίρνει; (Βαρδινογ.) Το αίσχος!..

Alexis

Eίχε προεξοφληθεί η αναγγελία χρηματιστηριακά

Μάικ

Κάτι καινούργιο γεννιέται και φαίνεται πως θα είναι στη σωστή κατέυθυνση Μόνο οι εργαζόμενοι του ομίλου να συμμετάσχουν στην τράπεζα

Αντρε

Αγόρασε στην φήμη πουλά στην είδηση αφού πουλάνε πολλοί τότε πέφτει η τιμή είναι από τα πρώτα και βασικά μαθήματα παιχτων

Μαρκος

Προφανώς κάτι βλέπει και επενδύει μάλλον πάει να φτιάξει καινούργια τράπεζα

Γιώργος 45

Μπορεί κανένας με ουσιαστικές γνώσεις για τα του Χρηματιστηρίου να πει τη δική γνώμη γιατί σήμερα η μετοχή Motor Oil, επειτα από την ανακοίνωση αγοράς του Alpha χθες και Επενδυτικής Τράπεζας σήμερα έπεσε 4,6% και ενδοσυνεδριακά 7% περίπου;;

Χαρης

Κανόνας του χρηματιστηρίου: οι εισηγμένες που αγοράζονται ανεβαίνουν ενώ αυτές που αγοράζουν πέφτουν γιατί καταβάλουν το τίμημα της εξαγοράς συνήθως σε μετρητά. Το να φεύγουν μετρητά δεν αρέσει στο χρηματιστήριο. Αν φυσικά η εξαγορά αποδώσει η τιμή θα αρχίσει να ανεβαίνει αλλά θέλει λίγο χρόνο.

Alf

Επενδυτικά η εξαγορά του Alpha δεν πιστεύω οτι αντανακλά θετικά, από την άλλη έλεγχος των ΜΜΕ έχει έμμεσα οφέλη. Η εξαγορά της IBG δηλαδή τραπεζικής άδειας στην Ελλάδα με 70 εκατ μπορεί μελλοντικά να προσδώσει τεράστιες υπεραξίες στον όμιλο της Μοτορ. Με τις 4 συστημικές ουσιαστικά ζόμπι τράπεζες μπορεί η ibg να μαζέψει καλή πελάτεια συν τις συνέργειες με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου.

Ptr

Αγοράζεις στην φήμη πουλάς στο γεγονός

@

οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί όταν μια εισηγμένη εξαγοράζει μια εταιρεία (μηντια) που είναι εξω από το core business της εισηγμένης (ενεργεια). Βεβαια η ΜΟΗ λεει ότι μεταξύ των μηντια και της λιανικής ενεργειας (ηλεκτρ ρευμα, φυσ αεριο) θα προκυψουν συνεργειες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης