Στράβωσε το οικονομικό κλίμα τον Σεπτέμβριο

crisis_arthroo1

Στην Ευρωζώνη το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε ελαφρώς, όμως στην Ελλάδα παρουσίασε μεγάλη πτώση - Οι εξαγγελίες για παροχές φαίνεται να αποσταθεροποίησαν τις προσδοκίες - Μεγάλη πτώση του οικονομικού κλίματος στη βιομηχανία και την οικοδομή, δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν

Μεγάλη πτώση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα που ανέρχεται στις 3,9 μονάδες καταγράφεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αντιστροφή του κλίματος καταγράφεται μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές στην οικονομία, σε μια χρονική στιγμή που οι αγορές θεωρούν ότι έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και επηρεάζει κυρίως τη βιομηχανία -όπου η πτώση είναι 6 μονάδες- και την οικοδομή -όπου το οικονομικό κλίμα πέφτει κατά 9,4 μονάδες. Ο δείκτης εμπιστοσύνης βελτιώνεται ελαφρώς στο λιανικό εμπόριο και στην κατανάλωση.

Το σημερινό οικονομικό κλίμα δείχνει ότι η χώρα μοιάζει σαν να γυρίζει  στο περιβάλλον που υπήρχε τον Δεκέμβριο του 2017.

Η αρνητική τάση στο οικονομικό κλίμα κάθε άλλο παρά ευθυγραμμίζεται με το αφήγημα που προσπαθούν να παρουσιάσουν τα κυβερνητικά στελέχη ότι στην οικονομία τα πράγματα πάνε δήθεν από το καλό στο... καλύτερο και έρχεται λίγες ώρες αφού ο οίκος Moody's αποφάσισε να αφήσει στάσιμη την ελληνική οικονομία, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας.

Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, έπειτα από μια τάση σταθεροποίησης και ανόδου που καταγράφηκε τους τελευταίους πέντε μήνες, μπορεί να ερμηνευτεί ως αντίδραση στις εξαγγελίες για παροχές. Η λογική της κυβέρνησης «τα δίνουμε όλα για να επανεκλεγούμε» θεωρείται υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί και σε κάποιο βαθμό εξηγεί το «κραχ» στις προσδοκίες που οδήγησαν σε συνακόλουθη επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Επιπλέον, και στον τομέα του τουρισμού η αύξηση του αριθμού των αφίξεων ήταν σημαντική, δεν συνοδεύτηκε όμως από ανάλογη αύξηση των εσόδων. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ επίσης είναι μικρότερος των προσδοκιών και η υποχώρηση του κλίματος σε ό,τι αφορά τις οικοδομικές δραστηριότητες δείχνει ότι πιθανώς αναβάλλονται πράγματα που έχουν σχεδιαστεί.

Όλα αυτά εξηγούν την επιδείνωση του κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο κατά 3,9 μονάδες, πτώση βαθύτερη απ' ότι καταγράφεται ως μέσος όρος της Ευρωζώνης όπου το οικονομικό κλίμα μειώθηκε κατά 0,7 μονάδες.

Σε μεγάλο βαθμό, ο δείκτης οικονομικού κλίματος εκφράζει την προδιάθεση που έχει ο κόσμος να κάνει κάτι θετικό ή αρνητικό και θεωρείται ένας πρόδρομος δείκτης για την εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).
pinakas

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Ολιστικό σχέδιο συριζαϊκής ανάπτυξης

Δημιουργία αλυσίδας αξίας μέσω συνεργατικού σχηματισμού με αρχικό κεφάλαιο, προερχόμενο από το ΕΣΠΑ και δάνειο από την Αναπτυξιακή Τράπεζα με εγγύηση Δημοσίου. Για την φύλαξη της κεντρικής θύρας του συνεργατικού εργοστασίου προσλαμβάνονται δυό, για την παραγωγή τρεις και για τα γραφεία της διοίκησης χίλιοι δεκατρείς. Την διεύθυνση του εργοστασίου αναλαμβάνουν στελέχη με πολύχρονη εμπειρία στο συνεταιριστικό κίνημα της δεκαετίας του 80.Στο τέλος του τρίτου μηνός λειτουργίας η εταιρία περιέρχεται σε κατάσταση στάσης πληρωμών. Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από το ΠΑΜΕ και τον Ρουβίκωνα. Μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις, την διεύθυνση αναλαμβάνει ο πατέρας του υπουργού ψηφιακής πολιτικής, ο αδελφός του και ο μπατζανάκης του. Την βιωσιμότητα της εταιρίας εγγυάται το ελληνικό κράτος και εμείς αναλαμβάνουμε την χρηματοδότηση της!

Rita

Μετά την έξοδο απο τα μνημόνια που πέτυχε ο Τσίπρας οι Έλληνες έπαθαν κατάθλιψη, τι να σκεφτεί κάνεις ? Μήπως οι Έλληνες έχουν ψύχωση και τους αρέσουν τα μνημόνια ? Ή μήπως έπαθαν κατάθλιψη, επειδή ο Τσίπρας πάει για τα σκουπίδια.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ...

Ειναι νωρίς ακομα .

Ελπίδα θα αρχίσει να αχνοφαίνεται μόνο όταν η ΕΡΤ , τις τελευταίες μέρες πριν κλείσει για πάντα , θα παίζει την « Ελένη » σε λούπα όλη μέρα και θα δείχνει τι έπαθαν οι Έλληνες σε Πόντο , Σμύρνη , Πόλη , Αλεξάνδρεια , στα χέρια των ταξικών αδερφών . Όταν οι συνταξιούχοι θα πηγαίνουν να φτύνουν στον τάφο του Αντρέα . Όταν οι δρόμοι «Ηρώων Πολυτεχνείου» και « Γεννηματα» ονομαστούν ξανά «Νικηταρά» και Διαδοχου Παύλου , ανθρώπων που όντως πολέμησαν δηλαδή. Όταν γίνει διαδήλωση για ΛΙΓΟΤΕΡΟ κράτος κι επιδόματα , όχι περισσότερο . Έχουμε ακόμα καιρό , αλλά όταν το καθεστώς γίνεται τόσο ανθελληνικό , είτε θα πέσει , είτε θα εξαφανιστούμε από προσώπου γης .

Τι πε τωα;

Αδερφέ το οικονομικό κλίμα είναι στραβωμένο καμιά δεκαριά Σεπτέμβρηδες πριν.

416ΜΑΦ

Θα ήθελα επίσης κάποιος να μου εξηγήσει: α) την αύξηση στις πωλήσεις νέων Ι.Χ β) τις χιλιάδες προπαραγγελίες του νέου iPhone των 1.300 ευρώ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΒΙΖΙΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ "ΔΥΝΑΜΙΚΗ";;;; ΚΙ ΟΜΩΣ....

αλήτες

αριστεροί

Να τα λέμε ολα

Όταν πρόσφατα μας είχε αναβαθμίσει άλλος οίκος το χατε σε μια ακρουλα στην ιστοσελίδα. Τώρα για τον Moodys πρώτη είδηση ε ΠΘ???

3 χρόνια Αριστερά, 3 χρόνια χαμένα!

Το γράφημα αποδεικνύει ότι το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να μας φέρει στα ίδια πριν τις "περήφανες" διαπραγματεύσεις τους. Κατάλαβες τώρα πάνσοφε ελληνικέ λαέ την μαλακία που έπαιξες στην κάλπη το 2015;

Αληθειες

Όχι δεν μπορούν να το καταλάβουν γιατί οι περισσότεροι είναι βόδια με iq ραδικιου.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΗΡΘΑΝ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης