Ντράγκι: Καμία κουβέντα για τις συντάξεις από εδώ και στο εξής

1471115-draghi_930

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της ΕΚΤ  είπε επίσης πως τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα ως το καλοκαίρι του 2019.

«Πιστός» στα σχέδια και τους στόχος που έχει θέσει η ΕΚΤ παραμένει ο Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας πως τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα ως το καλοκαίρι του 2019. Σε σημερινές του δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης ο «σούπερ Μάριο» εκτίμησε επίσης πως θα υπάρξει ανάκαμψη του πληθωρισμού. Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι οδήγησε υψηλότερα το ευρώ, με τα κέρδη του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου να αγγίζουν το 0,6%.

«Η καθοδήγηση των προσδοκιών για την πορεία των επιτοκίων ήταν κρίσιμη γιατί η πορεία του πληθωρισμού που το Διοικητικό Συμβούλιο έβλεπε ότι πλησιάζει στο στόχο μιας βιώσιμης προσαρμογής βασίζεται - και ακόμα βασίζεται - σε μια χρονική διάρθρωση των επιτοκίων που περιλαμβάνει τις προσδοκίες για το επίπεδο των επιτοκίων για μια εκτεταμένη περίοδο μετά το Δεκέμβριο του 2018 (σ.σ. όταν αναμένεται να τελειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» επισήμανε ο κ. Ντράγκι.

Ντράγκι: H EKT δεν θα ξαναμιλήσει για συντάξεις και μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας με τη σημερινή του ομιλία έβαλε τέλος στις εκτιμήσεις σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις χώρες με προγράμματα.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά για την περικοπή των συντάξεων ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: Κατά την αναθεώρηση της συμμετοχής της σε πρόσφατα προγράμματα η ΕΚΤ ξεχώρισε για τον εαυτό της ένα διαφορετικό χώρο πολιτικών που σχετίζονται κυρίως με τους μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς της οικονομίας. Κατόπιν αυτού η ΕΚΤ δεν θα τοποθετείται στο εξής σε θέματα που αφορούν πλέον για συντάξεις, δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα θέματα στα οποία η ΕΚΤ τοποθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως κατώτερος (junior) θεσμός.

Οπως είπε η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Η δήλωσή ακολούθησε ερώτηση του Νότη Μαριά για τα λάθη στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Όπως είπε η μελέτη που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και δημοσιεύτηκε από ερευνητές της Κεντρική Τράπεζας ο επικεφαλής της σημείωσε ότι δεν είναι επίσημη θέση της ΕΚΤ, καθώς δεσμεύει μόνο τους συγγραφείς της

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Δεν

Δεν χορτασες λεφτά ρε ζομπι;;; δεν σου φτάνει το αίμα που πίνεις κάθε μερα;;

Ζήτω οι τράπεζες

Ο νεοφασισμος της Ευρώπης υπό τον μανδύα δημοκρατίας..

Τι είναι αυτά που λένε ...

Λες να είναι συναλλαγή .... προδοσία με συνταξεις;

ΕΚΤ = Junior θεσμός !!!

ΕΚΤ = Junior θεσμός !!! o super ΜΆΡΙΟ μάλλον κατάλαβε ότι τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια ,έχουν μέσα μόνο ΤΡΙΧΕΣ,απο τα 2 αντισταθμιστικά βαρίδια του κάτω μέρους του σω΄ματος του κυρ Βόλφαγκ (τάχουν μαζέψει απο καιρό τα εβρά)...άαα και κατι μουχλιασμένα χαρτά (ομόλογα-ενεχυρα -κολάτεραλ-εγγυήσεις ....και άλλα τινά τοκομερίδια ). Όντως JUNIOR.....Θεσμός !!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos

«Η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος

erga_ar

Tην εξωστρεφή στρατηγική ως διέξοδο από τη μιζέρια της εγχώριας αγοράς κατασκευών, τη χρήση σύγχρονων εργαλείων παραγωγής και χρηματοδότησης των έργων, αλλά και την αλλαγή μιας παγιωμένης αλλά ξεπερασμένης αντίληψης ότι μόνο το Δημόσιο παράγει υποδομές, υπερασπίζονται οι πέντε κορυφαίες τεχνικές εταιρείες του κλάδου.

ksiridakis

Στις προοπτικές που δημιουργούνται τόσο για την Θεσσαλονίκη όσο και για την Ελληνική οικονομία η αξιοποίηση των χαρακτηριστικών αλλά και των πόρων της Ελλάδας η οποία έχει με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη, αλλά παράλληλα απολαμβάνει διαχρονικά την ηγεμονία στην παγκόσμια Ναυτιλία, αναφέρθηκε ο Γιώργος Ξηραδάκης, διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants Ltd και Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά.