Ντράγκι: Καμία κουβέντα για τις συντάξεις από εδώ και στο εξής

Ντράγκι: Καμία κουβέντα για τις συντάξεις από εδώ και στο εξής

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της ΕΚΤ  είπε επίσης πως τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα ως το καλοκαίρι του 2019.

1471115-draghi_930
«Πιστός» στα σχέδια και τους στόχος που έχει θέσει η ΕΚΤ παραμένει ο Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας πως τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα ως το καλοκαίρι του 2019. Σε σημερινές του δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης ο «σούπερ Μάριο» εκτίμησε επίσης πως θα υπάρξει ανάκαμψη του πληθωρισμού. Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι οδήγησε υψηλότερα το ευρώ, με τα κέρδη του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου να αγγίζουν το 0,6%.

«Η καθοδήγηση των προσδοκιών για την πορεία των επιτοκίων ήταν κρίσιμη γιατί η πορεία του πληθωρισμού που το Διοικητικό Συμβούλιο έβλεπε ότι πλησιάζει στο στόχο μιας βιώσιμης προσαρμογής βασίζεται - και ακόμα βασίζεται - σε μια χρονική διάρθρωση των επιτοκίων που περιλαμβάνει τις προσδοκίες για το επίπεδο των επιτοκίων για μια εκτεταμένη περίοδο μετά το Δεκέμβριο του 2018 (σ.σ. όταν αναμένεται να τελειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» επισήμανε ο κ. Ντράγκι.

Ντράγκι: H EKT δεν θα ξαναμιλήσει για συντάξεις και μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας με τη σημερινή του ομιλία έβαλε τέλος στις εκτιμήσεις σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις χώρες με προγράμματα.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά για την περικοπή των συντάξεων ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: Κατά την αναθεώρηση της συμμετοχής της σε πρόσφατα προγράμματα η ΕΚΤ ξεχώρισε για τον εαυτό της ένα διαφορετικό χώρο πολιτικών που σχετίζονται κυρίως με τους μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς της οικονομίας. Κατόπιν αυτού η ΕΚΤ δεν θα τοποθετείται στο εξής σε θέματα που αφορούν πλέον για συντάξεις, δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα θέματα στα οποία η ΕΚΤ τοποθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως κατώτερος (junior) θεσμός.

Οπως είπε η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Η δήλωσή ακολούθησε ερώτηση του Νότη Μαριά για τα λάθη στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Όπως είπε η μελέτη που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και δημοσιεύτηκε από ερευνητές της Κεντρική Τράπεζας ο επικεφαλής της σημείωσε ότι δεν είναι επίσημη θέση της ΕΚΤ, καθώς δεσμεύει μόνο τους συγγραφείς της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης