ESM: Τώρα η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μόνιμη βάση, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της υπογραμμίζει ο Kalin Anev Janse, γενικός γραμματέας του ESM, στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές. «Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα του ESM, ούτε του EFSF. Γνωρίζαμε ήδη ότι η Ευρώπη είχε αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση. Αυτή ήταν η τελική επιβεβαίωση» επισημαίνει.

Αναλυτικά η επιστολή του Janse:

«Kαλά νέα για τον ESM αυτό το καλοκαίρι: η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας.

Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα του ESM, ούτε του EFSF. Γνωρίζαμε ήδη ότι η Ευρώπη είχε αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση. Αυτή ήταν η τελική επιβεβαίωση.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα είναι ένα σημάδι της ανθεκτικότητας του λαού της. Δείχνει επίσης ότι η προσέγγιση του ESM για χορήγηση δανείων σε αντάλλαγμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων λειτουργεί. Τώρα, η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μόνιμη βάση, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της.

Η διαφοροποιημένη στρατηγική χρηματοδότησης του ESM και του EFSF παραμένει σε ισχύ, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες εκταμιεύσεις. Θα συνεχίσουμε να επιμηκύνουμε το ελληνικό χρέος και θα είμαστε παρόντες σε όλα τα σημεία της καμπύλης αποδόσεων. Το στρατηγικό μας πρόγραμμα έκδοσης είναι επίσης αμετάβλητο, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων μας να κάνουμε τουλάχιστον μία έως δύο εκδόσεις ετησίως.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος και προβλέψιμος εταίρος για τους επενδυτές. Είμαστε διαφανείς όσον αφορά τα χρηματοδοτικά μας σχέδια και τα αλλάζουμε μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Όταν η τελική εκταμίευση για την Ελλάδα ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, αφήσαμε το σχέδιο αμετάβλητο.

Θα διαχειριστούμε επίσης την πρόωρη αποπληρωμή ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ισπανία αυτό το μήνα - ένα άλλο κομμάτι καλών ειδήσεων! - μέσω του ρυθμιστή ρευστότητας, και πάλι χωρίς αλλαγές στο σχέδιο.

Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας ακόμη σημαντικός μήνας για τον ESM. Τότε οι ηγέτες της Ευρώπης θα αποφασίσουν πώς να ενισχύσουν τον ρόλο του. Έχουν ήδη συμφωνήσει σχετικά με ορισμένα νέα καθήκοντα για τον ESM, όπως θα είναι ο εγγυητής για το Ταμείο Ενιαίας Διευκόλυνσης. Θα είναι δύσκολο να πει κανείς πως θα είναι ο ESM σε ένα χρόνο από τώρα - αλλά θα εξελίσσεται. Έτσι, ακόμη και χωρίς τις χώρες του προγράμματος, το επόμενο έτος θα είναι πλούσιο σε εξελίξεις».

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Καληνύχτα

Να προσεύχεστε να γίνουν επενδύσεις τώρα και μην ελπίζετε ότι θα γίνουν με τον κυριάκο. Το κλίμα που θα διαμορφωθεί τότε θα είναι απαγορευτικό για επενδυτές. Οπως στρώνει τώρα έτσι και θα κοιμηθεί.

@

περνά να πάρεις τα 0,60 σεντς κ ενα κουλούρι Θεσσαλονίκης

DeFacto

Δεν επενδύει κανένας στην Ελλάδα της εφορίας και των καρανικαιων ούτε πρόκειται να επενδύσει οσο κυβερνούν διευθαρμενοι κρατικοδιαιτοι πολιτικάντηδες.Το θέμα είναι να μην κλείσουν και φύγουν και αυτοί πού έχουν απομείνει

φασιστας

Πάλι ψέματα Αλέξη; Είσαι ανυπόφορος!

Εμπιστοσύνη επενδυτών !!!

Επενδύσεις καί ΣΥΡΙΖΑ !!!! Τό πιό σύντομο ανέκδοτο !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ITALIAN-ECONOMY

Σε άλλο μήκος κύματος κινείται η Süddeutsche Zeitung, η οποία στηλιτεύει τη στάση που τηρεί στο ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού η γερμανική κυβέρνηση, που θεωρεί ότι το βασικό πρόβλημα για την Ιταλία είναι το δημόσιο χρέος της

tsakalotos_main

Η ΕΛΣΤΑΤ απέστειλε σήμερα στη Eurostat τα δημοσιονομικά στοιχεία (2η κοινοποίηση), στο πλαίσιο της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος - Σύμφωνα με αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης (κατά ESA 2010) διαμορφώθηκε το 2017 σε 3,9% του ΑΕΠ ή 7,01 δισ. ευρώ

sav1_2

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα και την παρακολούθηση των μεταβολών αυτών, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μίας στρατηγικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

1