Με άνοδο για τρίτη ημέρα το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου

Με άνοδο για τρίτη ημέρα το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 686,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,58%

chrimatistirio
Τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση για την Αθήνα, η οποία έκλεισε πάνω από τις 686 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,58%. Οι “μοχλοί' της ανόδου ήταν οι μετοχές της Eurobank και Πειραιώς με κέρδη 6,19% και 4,45% αντίστοιχα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 686,68 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,58%.

Τα κέρδη στις τραπεζικές μετοχές έρχονται λίγο πριν την επικείμενη αναβάθμιση της Ελλάδος από την Moody's, αλλά και από την ροή χρημάτων προς την Αθήνα το επόμενο διάστημα ύστερα από την αναβάθμιση της Πολωνικής αγοράς σε ανεπτυγμένη αγορά.

Βεβαίως, η αγορά παραμένει εύθραυστη διότι οι περισσότεροι επενδυτές λειτουργούν στην Ελλάδα αποκομίζοντας γρήγορα κέρδη, αφήνοντας τον ρόλο των επενδυτών σε άλλους.

Απο την άλλη πλευρά ο υπουργός οικονομικών βρίσκεται στο Λονδίνο για να συναντήσει ξένους επενδυτές, ωστόσο η έξοδος της Ελλάδας αργεί – καθώς η αγορά δείχνει ότι επιβραβεύει όλους όσοι προχωρούν.

Η άνοδος των τραπεζών τους επιτεύχθηκε - ύστερα από αγορές του Fairfax στην Euroban - αλλά και από αγορές επενδυτών οι οποίοι ποντάρουν στις δυο τράπεζες καθώς έχουν πιο ξεκάθαρη διοίκηση εδώ και καιρό.
Οι χθεσινές διαβεβαιώσεις άλλωστε του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank κ. Φ. Καραβία – ότι θα ξεπεράσουν τους στόχους των NPE'S φαίνεται πως λειτούργησαν βοηθητικά στην ανάκαμψη των τραπεζών.
Κλείσιμο
Ράλι 6,19% για την μετοχή της Eurobank στα 0,66 ευρώ.

Με πτώση 0,53% η Alpha Bank στα 1,312 ευρώ. Κέρδη 0,62% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,79 ευρώ. Κέρδη 4,45% για την Τράπεζα Πειραιώς στυα 2,16 ευρώ. Κέρδη 0,95% για την JUMBO στα 12,70 ευρώ. Άνοδος 1,45% για την Motor oil στα 21,05 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών στα 40,8 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης