Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με «βουτιά» 1,84%

Xrimatistirio-Athinas

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις  692 μονάδες - Sell off στις τράπεζες έως 8,59%

Οι επενδυτές απαιτούν πράξεις και όχι λόγια, τόσο στις τράπεζες, όσο και στην οικονομία.

Η νέα βουτιά στις τραπεζικές μετοχές δείχνει ότι, η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών έχει χαθεί και θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια για να τοποθετήσουν εκ νέου κεφάλαια στην Ελλάδα.

Παρά την πτώση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων στο 4% το χρηματιστήριο συνεχίζει να δίνει αρνητικά σήματα καθώς η αντίσταση στα χαμηλά επίπεδα (657 μονάδες) είναι κοντά.

Για όσο διάστημα η μείωση των κόκκινων δανείων δεν σημειώνεται με τους υπεσχημένους ρυθμούς, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιέσεις. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν τα συνεχή σορταρίσματα απο τα funds, ο στόχος είναι τα NPL'S να πωληθούν σε χαμηλότερες τιμές και να αυτοτροφοδοτηθεί η πτώση στις τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά ένα τμήμα των ξένων επενδυτών λειτουργεί με εκλογικό ρυθμό και αναμένει να ακούσει απο την αντιπολίτευση την πολιτική και το μείγμα των μέτρων που θα έδινε ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Βουτιά 7.24% η μετοχή της Alpha bank έχασε 7,24% στα 1,3545 ευρώ. Με βουτιά 5,63% η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,51 ευρώ – το οποίο είναι ένα νέο χαμηλό σημείο. Με βουτιά 4,29% η μετοχή της Eurobank στα 0,67 ευρώ. Βουτιά 8,14% για την Τράπεζα Eurobank . H αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 34,1 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ

Ερχεται

κατάρρευση τραπεζων , ποιός θα ξαναβάλει χρήματα για ανακεφαλαιοποιηση σε σαπάκια....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2