Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με «βουτιά» 1,84%

Xrimatistirio-Athinas

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις  692 μονάδες - Sell off στις τράπεζες έως 8,59%

Οι επενδυτές απαιτούν πράξεις και όχι λόγια, τόσο στις τράπεζες, όσο και στην οικονομία.

Η νέα βουτιά στις τραπεζικές μετοχές δείχνει ότι, η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών έχει χαθεί και θα χρειασθεί μεγάλη προσπάθεια για να τοποθετήσουν εκ νέου κεφάλαια στην Ελλάδα.

Παρά την πτώση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων στο 4% το χρηματιστήριο συνεχίζει να δίνει αρνητικά σήματα καθώς η αντίσταση στα χαμηλά επίπεδα (657 μονάδες) είναι κοντά.

Για όσο διάστημα η μείωση των κόκκινων δανείων δεν σημειώνεται με τους υπεσχημένους ρυθμούς, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιέσεις. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν τα συνεχή σορταρίσματα απο τα funds, ο στόχος είναι τα NPL'S να πωληθούν σε χαμηλότερες τιμές και να αυτοτροφοδοτηθεί η πτώση στις τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά ένα τμήμα των ξένων επενδυτών λειτουργεί με εκλογικό ρυθμό και αναμένει να ακούσει απο την αντιπολίτευση την πολιτική και το μείγμα των μέτρων που θα έδινε ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Βουτιά 7.24% η μετοχή της Alpha bank έχασε 7,24% στα 1,3545 ευρώ. Με βουτιά 5,63% η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,51 ευρώ – το οποίο είναι ένα νέο χαμηλό σημείο. Με βουτιά 4,29% η μετοχή της Eurobank στα 0,67 ευρώ. Βουτιά 8,14% για την Τράπεζα Eurobank . H αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 34,1 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ερχεται

κατάρρευση τραπεζων , ποιός θα ξαναβάλει χρήματα για ανακεφαλαιοποιηση σε σαπάκια....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thess_ar

Ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης με τις εξελίξεις που αφορούν στην κατασκευή του μετρό, το λιμάνι, και το αεροδρόμιο στο πλαίσιο των προωθούμενων επενδύσεων της Fraport αλλά και την προοπτική της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος, να συντελούν στην άνοδο της ζήτησης για μίσθωση ή αγορά ακινήτων.

erga1

Πωλητήρια σε δύο από τα ισχυρότερα κρατικά μονοπώλια στον τομέα του φυσικού αερίου και της διύλισης πετρελαίου, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ, βάζει διαδοχικά από τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση ποντάροντας στην άντληση εσόδων άνω των 2 δισ. ευρώ.