Το Κογκρέσο «ρίχνει» τον Nasdaq

Το Κογκρέσο «ρίχνει» τον Nasdaq

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,09% και έκλεισε στις 25.974,99 μονάδες - Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 2.888,61 μονάδες

adb2fe5c767334670441d7a868a30923_XL
Ισχυρές πιέσεις καταγράφηκαν σήμερα σε όλους τους τεχνολογικούς γίγαντες που απαρτίζουν τον Nasdaq.

Αιτία; Ή καλύτερα... αφορμή: CEOs και εκπρόσωποι των Facebook, Twitter και Google κλήθηκαν σήμερα ενώπιον Κογκρέσου (Βουλής των Αντιπροσώπων) να καταθέσουν, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πώς οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων τους ελέγχουν το περιεχόμενο.

Ο CEO της Twitter ανέφερε πως προχωρά στο κλείσιμο 530.000 ύποπτων λογαριασμών (κάτι που καλώς ή κακώς δεν αρέσει στους επενδυτές της εταιρείας), ενώ πιέσεις στη Facebook άσκησε και η κατάθεση της chief operating officer της εταιρείας, Sheryl Sandberg, ενώπιον των Αμερικανών Γερουσιαστών, παραδεχόμενη πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κινήθηκε «πολύ αργά» στον εντοπισμό των ρωσικών προσπαθειών για χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να παρέμβουν στις προεκλογικές καμπάνιες.

Φυσικά πρόκειται για μια ακόμη μάχη του Τραμπ ενάντια στα fake news, η οποία ωστόσο αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συγκομιδή κερδών από τους επενδυτές των τεχνολογιών. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως ο Nasdaq έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο την περασμένη εβδομάδα, με τις μετοχές του να αποτελούν τους MVP του S&P 500 στο έτος.

Επομένως μια αφορμή για -υγιή- διόρθωση ήταν λογικό να περιμένει στη γωνία... Φυσικά οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες τεχνολογίες, με ισχυρές απώλειες σε Netflix, Microsoft και Amazon (η οποία μόλις χθές έπιασε το $1 τρισ. κεφαλαιοποίηση), αλλά παρέσυραν και την Ευρώπη, με τον τεχνολογικό Stoxx Technologies να βουτάει 3%.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον παραμένει και στις εμπορικές κόντρες των ΗΠΑ-εταίρων. Αντιπρόσωποι των ΗΠΑ και του Καναδά συναντώνται σήμερα, προκειμένου να διευθετήσουν τις διαφορές τους και να διασφαλίσουν μια μελλοντική συμφωνία για το εμπόριο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,09% και έκλεισε στις 25.974,99 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 2.888,61 μονάδες, ενώ εντονότερες ήταν οι πιέσεις για τον Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με απώλειες 1,19%, στις 7.995,17 μονάδες, έχοντας νωρίτερα καταγράψει «βουτιά» έως και 1,6%.

Πιέσεις στον Nasdaq ασκεί ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές των Facebook (-1,2%), Amazon (-1,3%), Netflix (-4%) και Alphabet (-1,5%) όλες να κινούνται χαμηλότερα. Οι μετοχές των Microsoft και Twitter επίσης πιέζουν τον δείκτη χαμηλότερα, καταγράφοντας απώλειες 2,2% και 4,7% αντίστοιχα.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης