Περιορίστηκαν στο 0,66% τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Stock_Market

Οι αγορές αποδοκιμάζουν την συμφωνία και δεν μειώνουν το risk premium της χώρας 

Σκέτη απογοήτευση είναι η ελληνική αγορά, μια ημέρα μετά την συμφωνία των Βρυξελλών και την μερική επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Η αγορά μετά το μεσημέρι έχασε όλα τα κέρδη καθώς οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν οριακή άνοδο. Είναι προφανές ότι αγορές αποδοκιμάζουν την συμφωνία και δεν μειώνουν το risk premium της χώρας – αν και έπρεπε να συμβεί το αντίθετο εφόσον η συμφωνία περιελάμβανε θετικά στοιχεία. Μεταξύ των επενδυτών επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία καθώς πολλοί ανέμεναν την περίοδο μετά την συμφωνία ως έναρξη μιας νέας περιόδου, αλλά όπως φαίνεται το χρηματιστήριο δείχνει ότι πρόκειται για ένα πισωγύρισμα τέσσερα χρόνια πριν.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 778,44 μονάδες σημιεώνοντας άνοδο 0,66%. Η μετοχή της Alpha bank κερδίζει 3,16% στα 2,022 ευρώ. Με κέρδη 0,91% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2886 ευρώ. Άνοδος 0,78% για την μετοχή της Eurobank στα 0,9725 ευρώ. Κέρδη 1,78% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 3,096 ευρώ. Κέρδη 2,54% για τον ΟΤΕ στα 10,51 ευρώ. Με πτώση 0,32% στα 9,34 ευρώ. Με πτώση 0,48% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,06 ευρώ. Με πτώση 1,43% η μετοχή της Coca – cola στα 28,99 ευρώ.Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 59 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hg67_XL

Σχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων- «αστεριών», ήτοι στην κατηγορία των διεθνώς αντατωνιστικών ξενοδοχείων, τα οποία όμως συγκεντρώνονται στους κύριους προορισμούς.

moscovisi

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι το μέτρο δεν έχει διαρθρωτική χροιά - «Με αυτόν τον προϋπολογισμό η εκτίμησή μας για την ανάπτυξη ανέρχεται στο 2,3%», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί και το δεύτερο μέτρο του ΔΝΤ, αυτό της μείωσης του αφορολόγητου το 2020

tsakalotos-vouli1

Θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στα επίπεδα του 4% του ΑΕΠ φέτος και του 3,6% την προσεχή χρονιά – Κατατίθεται εν μέσω καταιγισμού εκθέσεων από ευρωπαϊκούς θεσμούς, Κομισιόν και ΟΟΣΑ

6