Γερμανία: Μέρκελ και Ντράγκι αντάλλαξαν απόψεις σε ανεπίσημη συνάντηση

draghi_merkel

Άγνωστο παραμένει το αντικείμενο της συζήτησης - «Δεν πρόκειται για δημόσιες συναντήσεις, ήταν μάλλον για μια ανταλλαγή απόψεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η συνάντησή τους έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπό της, Στέφεν Ζάιμπερτ, που ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ανεπίσημων συναντήσεων της καγκελαρίου με επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών.

Ωστόσο, ο Ζάιμπερτ αρνήθηκε να απαντήσει εάν κατά τη συνάντηση, που έγινε στο Βερολίνο, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία ή για τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

«Δεν πρόκειται για δημόσιες συναντήσεις, ήταν μάλλον για μια ανταλλαγή απόψεων, όπως αυτές που έχει κατά διαστήματα, εμπιστευτικά, με τον κ. Ντράγκι ή άλλους επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών», δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

Από πλευράς ΕΚΤ, δεν υπήρξε σχόλιο για τη συνάντηση.

Όμως, η συνάντηση έγινε στον απόηχο της ορκωμοσίας της νέας ιταλικής κυβέρνησης, γεγονός που έθεσε τέλος σε πολύμηνη αναταραχή. Οι επενδυτές, ωστόσο, παραμένουν νευρικοί, λόγω του προγράμματος της κυβέρνησης, που υπόσχεται αύξηση δαπανών, μείωση των φόρων και αλλαγή στους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης.

Η Μέρκελ αρνείται ελάφρυνση του ιταλικού χρέους


Την ίδια ώρα, η Μέρκελ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους. Σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frakfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης δεν πρέπει να μετατρέψει το μπλοκ του ενιαίου νομίσματος σε ένωση αμοιβαιοποίησης του χρέους.

«Θα πλησιάσω ανοικτά τη νέα ιταλική κυβέρνηση και θα εργαστώ μαζί της, αντί να κάνω εικασίες για τις προθέσεις τους», δήλωσε η Μέρκελ στην εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9
graffiti_main

Νέα κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στην Οδό Αθηνών - Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με υποχώρηση των καθαρών τους εσόδων από τόκους - Bundesbank: Κερδοσκοπικές κινήσεις γύρω από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όλο και φορτώνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Bloomberg: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει «κολλήσει» σε καθοδική πορεία

10