Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή ανοδική αντίδραση με Πειραιώς, Eurobank, Αlpha, Eθνική

xa-ktirio-1

Στο 4,495% το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου - Η Τράπεζα Πειραιώς ηγήθηκε της ανόδου με κέρδη 8,52% στα 2,75 ευρώ - Άνοδος 6,5% για την μετοχή της Alpha Βank στα 1,95 ευρώ - Με άνοδο 4,23% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2808 ευρώ

Mε ισχυρή ανοδική αντίδραση έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η Αθήνα, έχοντας ως πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές Tράπεζα Πειραιώς, Εurobank και Αlpha bαnk.

Τα ελληνικά ομόλογα στην δεκαετία αποκλιμακώθηκαν, αλλά και πάλι διαθέτουν μια απόδοση 4,495%- απόδοση με την οποία δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το χρέος.

Mε αφορμή την ορκωμοσία της νέας ιταλικής κυβέρνησης και την αλλαγή στην Ισπανία, η Αθήνα επανήλθε κοντά στις 780 μονάδες επιχειρώντας να πάρει πίσω τις ζημιές απο την πρόσφατη απότομη πτώση λόγω της Ιταλίας.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 776,77 με κέρδη 2,77%, ωστόσο σε μηνίαιο επίπεδο χάνει 9,49% αφού ο Μαϊος ήταν αρνητικός.
Οι ξένοι επενδυτές έχουν χωριστεί σε δυο πλευρές για την Ελλάδα, καθώς μετά την απότομη πτώση λόγω Ιταλίας η μια πλευρά που πλέον λέει ανοικτά “μην αγγίζετε Ελλάδα” είναι εκνευρισμένοι με την απουσία βάθους στην αγορά καθώς δεν υπάρχει κανένα “ανάχωμα”, όταν ξεσπούν κρίσεις χρέους και πολιτικής, όπως η Ιταλική.

Όμως, αυτή η πλευρά των ξένων γνώριζε ότι επενδύει σε μια αναδυόμενη αγορά όπου ότι κακό συμβαίνει στις ανεπτυγμένες λειτουργεί εδώ σε υπερθετικό βαθμό. Επί της ουσίας, εν όψει της λήξης του πρόγραμματος, οι ξένοι αυτοί επενδυτές βλέπουν ότι οι δανειστές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και φοβούνται ότι θα προχωρήσει σε παροχές με το τέλος του προγράμματος, εξ ου και οι δικλείδες με πρόγραμμα και πιστοληπτική γραμμή. Εδω, όμως, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που εξηγεί και τις διακυμάνσεις στην ελληνική αγορά. Αν οι δανειστές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, τότε γιατί να την εμπιστευθούν οι ξένοι επενδυτές; Σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση της Folli – Follie λειτούργησε αρνητικά καθώς οι ξένοι ζητούν λεπτομερείς αναλύσεις και στοιχεία πλέον.

Πάντως, εκτός απο αυτούς τους επενδυτές υπάρχει και η πλευρά των ξένων η οποία αναμένει ότι η Ελλάδα θα τα παέι καλύτερα αναμένοντας κάτι για το χρέος, αν και η Bundesbank το αποκλείει. Όμως, αυτοί οι ξένοι είναι ρεαλιστές κια αναμένουν ότι το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θα αναζητήσουν ένα συμβιβασμό στην διατύπωση για το χρέος. Κοινώς, ένα “καρότο” κι ένα “μαστίγιο”

Άνοδος 2,77%

Η Τράπεζα Πειραιώς ηγήθηκε της ανόδου με κέρδη 8,52% στα 2,75 ευρώ λόγω της ικανοποίησης που υπάρχει στους επενδυτές απο την πώληση του πρόσφατου πακέτου δανείων. Κέρδη 7,78% για την μετοχή της Eurobank στα 0,97 ευρώ, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα.

Άνοδος 6,5% για την μετοχή της Alpha Βank στα 1,95 ευρώ. Με άνοδο 4,23% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,2808 ευρώ. Κέρδη 3,975 γαι τον ΑΔΜΗΕ στα 1,728 ευρώ. Κέρδη 3,41% για τον ΟΤΕ στα 10,60 ευρώ. Με άνοδο 2,725 ο ΟΠΑΠ στα 9,45 ευρώ. Κέρδη 3,92% για την Μοτορ οίλ στα 18,02 ευρώ. Κέρδη 3,52% για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,35 ευρώ Με άνοδο 2,65% η μετοχή της Γεκ -Τέρνα στα 5,42 ευρώ. Κέρδη 1,79% για την Ιντραλοτ στα 0,965 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 57 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οπαρε

Ηξεις αφηξεις και συμερασμα ουδεν. Κατατοπιστικοτατος! Ή θα βρεξει ή θα χιονισει, ή καλο καιρο θα κανει! Ευγε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

poly_main01

Κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν σήμερα ότι δεν θα χρειαστεί νέα παράταση του ισχύοντος πλαισίου μετά τις 28 Φεβρουαρίου – Σε εκκρεμότητα θα παραμείνει η επιλογή των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων