Πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σήμερα στο CNBC τόνισε πως οι ΗΠΑ έκαναν "πολύ ουσιαστική πρόοδο" με την Κίνα στα ζητήματα του εμπορίου

00000583faa1cbd0f02b98a16a3fa
Ιδανικό ξεκίνημα εβδομάδας για τη Wall Street, η οποία έλαβε ώθηση από τα νέα αισιόδοξα δεδομένα στο ζήτημα των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας. Άλμα 300 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones ξεπερνώντας τις 25.000 μονάδες. Στήριξη παρείχε και το αργό.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών στα κινεζικά προϊόντα και θα "βάλει τον εμπορικό πόλεμο στον πάγο" μέχρις ότου διευθετηθούν οι λεπτομέρειες μιας εμπορικής συμφωνίας.

Πάντως, λίγο μετά τις ανακοινώσεις του ωστόσο ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι η Ουάσινγκτον ακόμα μπορεί να καταλήξει στην επιβολή των δασμών, γεγονός που δε φάνηκε να πτοεί ιδιαίτερα τους επενδυτές, οι οποίοι προς το παρόν έλαβαν το χρόνο που χρειάζονταν.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σήμερα στο CNBC τόνισε πως οι ΗΠΑ έκαναν "πολύ ουσιαστική πρόοδο" με την Κίνα στα ζητήματα του εμπορίου. "Τώρα, εξαρτάται και από τις δυο πλευρές να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας".

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κίνα έχει συμφωνήσει να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα αλλά όχι έως το ποσό των 200 δισ. δολαρίων που ζητούσε η αμερικανική αντιπροσωπία.

Δείκτες

Έτσι και μέσα σε αυτό το κλίμα, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,21% ή 298 μονάδων στις 25.013, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,74% στις 2.733 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,54% στις 7.394 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+3,7%) και United Technologies (+2,3%) ενώ πτώση κατέγραψαν μόνο οι Merck & Co (-1%) και Johnson & Johnson (-0,5%).

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Merck & Co. (-0,29%) και η Nike (-0,08%).

Κλείσιμο
Αποκλιμάκωση στα κρατικά ομόλογα

Οι επενδυτές συνεχίζουν παράλληλα να παρακολουθούν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τα πρόσφατα πολυετή υψηλά. Η απόδοση τόσο του 10ετούς όσο και του 30ετούς ομολόγου υποχώρησαν κατά μία μονάδα βάσης στο 3,05% και 3,20%, αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το 10ετές ομόλογο είχε πιάσει υψηλό επταετίας στο 3,12%.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Federal Reserve διαμορφώθηκε στο 0,34 τον Απρίλιο από 0,32 τον προηγούμενο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της MB Financial Inc. σημειώνουν άλμα 13,8% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της από την Fifth Third Bancorp, με την αξία της συμφωνίας να διαμορφώνεται στα 4,7 δισ. δολ. Ο τίτλος της Fifth Third στο μεταξύ σημειώνει βουτιά 7,3%.

Η General Electric ενισχύθηκε 2,1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι συμφώνησε να συγχωνεύσει τη μονάδα μεταφορών με την εταιρεία σιδηροδρόμων, Wabtec Corp, έναντι 11,1 δισ. δολαρίων. Η Wabtec κερδίζει 3,6%.

Πετρέλαιο/Δολάριο

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Νοεμβρίου 2014 καθώς ενισχύθηκε 1,4% στα 72,24 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.290 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1789 από 1,1770 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης