Περαιτέρω μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ «βλέπει» η Fed

fed

Περεαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας βλέπει η Lael Brainard της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Την αισιοδοξία της για περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασε η Lael Brainard, μέλος της Νομισματικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τους κινδύνους που απορρέουν από τις εμπορικές διαμάχες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κανάλι CNBC, σε περίπτωση που τα αντίποινα στις προστατευτικές πολιτικές, συνεχιστούν, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο και η τροχιά ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς θα υπάρξουν μεταξύ άλλων διαταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Προς το παρόν, παρατηρεί «συνδυαστική» ανάπτυξη των κρατών, παγκοσμίως. Σε ό,τι αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε τις προβλέψεις της για «στέρεα» οικονομική ανάπτυξη και περαιτέρω μείωση της ανεργίας, έως ότου η αγορά εργασίας φθάσει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης -μόνο διαρθρωτική ανεργία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στηρίζεται η προσπάθεια της Fed για «σταδιακή», περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, επισήμανε. Βέβαια, παραδέχθηκε ότι η μέχρι πρότινος ανάπτυξη είναι «πιο χαλαρή» σε σύγκριση με τις προβλέψεις.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) θα σταθεροποιηθεί γύρω από τον στόχο του 2%, ενώ, σχετικά με την συνεχόμενη ενίσχυση των τιμών στα βασικά εμπορεύματα, επικαλέστηκε την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».