Περαιτέρω μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ «βλέπει» η Fed

fed

Περεαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας βλέπει η Lael Brainard της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Την αισιοδοξία της για περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασε η Lael Brainard, μέλος της Νομισματικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τους κινδύνους που απορρέουν από τις εμπορικές διαμάχες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κανάλι CNBC, σε περίπτωση που τα αντίποινα στις προστατευτικές πολιτικές, συνεχιστούν, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο και η τροχιά ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς θα υπάρξουν μεταξύ άλλων διαταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Προς το παρόν, παρατηρεί «συνδυαστική» ανάπτυξη των κρατών, παγκοσμίως. Σε ό,τι αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε τις προβλέψεις της για «στέρεα» οικονομική ανάπτυξη και περαιτέρω μείωση της ανεργίας, έως ότου η αγορά εργασίας φθάσει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης -μόνο διαρθρωτική ανεργία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στηρίζεται η προσπάθεια της Fed για «σταδιακή», περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, επισήμανε. Βέβαια, παραδέχθηκε ότι η μέχρι πρότινος ανάπτυξη είναι «πιο χαλαρή» σε σύγκριση με τις προβλέψεις.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) θα σταθεροποιηθεί γύρω από τον στόχο του 2%, ενώ, σχετικά με την συνεχόμενη ενίσχυση των τιμών στα βασικά εμπορεύματα, επικαλέστηκε την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lagarde-rice_main01

Η περικοπή των συντάξεων είναι ένα μέτρο που ψηφίστηκε το 2017 και δεν αποτελεί κάτι νέο, είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις - Η εφαρμογή του βελτιώνει την μακροοικονομική εικόνα και στέλνει μήνυμα στις αγορές, πρόσθεσε

4498863

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το ζήτημα στους Πιέρ Μοσκοβισί και Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο - Διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» με την Ελλάδα  - Χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα το «κόκκινων δανείων»

citi_09

H αμερικανική τράπεζα σε έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία αναμένει, για την χώρα μας, επιβράδυνση της δραστηριότητας, με το ρυθμό ανάπτυξης να περιορίζεται στο 1,5% τόσο το 2019 όσο και τη διετία 2020-2021 ενώ δίνει πρόβλεψη 1,4% για το 2022

diamerismata_oikonomia

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μια ηλικία περί τα 30 έτη.