Περαιτέρω μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ «βλέπει» η Fed

fed

Περεαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας βλέπει η Lael Brainard της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Την αισιοδοξία της για περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασε η Lael Brainard, μέλος της Νομισματικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τους κινδύνους που απορρέουν από τις εμπορικές διαμάχες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κανάλι CNBC, σε περίπτωση που τα αντίποινα στις προστατευτικές πολιτικές, συνεχιστούν, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο και η τροχιά ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς θα υπάρξουν μεταξύ άλλων διαταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Προς το παρόν, παρατηρεί «συνδυαστική» ανάπτυξη των κρατών, παγκοσμίως. Σε ό,τι αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε τις προβλέψεις της για «στέρεα» οικονομική ανάπτυξη και περαιτέρω μείωση της ανεργίας, έως ότου η αγορά εργασίας φθάσει σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης -μόνο διαρθρωτική ανεργία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, στηρίζεται η προσπάθεια της Fed για «σταδιακή», περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, επισήμανε. Βέβαια, παραδέχθηκε ότι η μέχρι πρότινος ανάπτυξη είναι «πιο χαλαρή» σε σύγκριση με τις προβλέψεις.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) θα σταθεροποιηθεί γύρω από τον στόχο του 2%, ενώ, σχετικά με την συνεχόμενη ενίσχυση των τιμών στα βασικά εμπορεύματα, επικαλέστηκε την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ytygy_XL

Οι όποιες συζητήσεις για το μέλλον του Αttica Group έχουν παγώσει, προς το παρόν, και αναμένεται να αναθερμανθούν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η MIG μετά την πώληση του «ΥΓΕΙΑ» εισέπραξε 200 εκατομμύρια ευρώ οπότε «δεν υπάρχει βιασύνη» όπως ειπώθηκε στο «business stories».

hg67_XL

Σχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία στην Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των επιχειρήσεων- «αστεριών», ήτοι στην κατηγορία των διεθνώς αντατωνιστικών ξενοδοχείων, τα οποία όμως συγκεντρώνονται στους κύριους προορισμούς.

moscovisi

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι το μέτρο δεν έχει διαρθρωτική χροιά - «Με αυτόν τον προϋπολογισμό η εκτίμησή μας για την ανάπτυξη ανέρχεται στο 2,3%», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί και το δεύτερο μέτρο του ΔΝΤ, αυτό της μείωσης του αφορολόγητου το 2020

tsakalotos-vouli1

Θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στα επίπεδα του 4% του ΑΕΠ φέτος και του 3,6% την προσεχή χρονιά – Κατατίθεται εν μέσω καταιγισμού εκθέσεων από ευρωπαϊκούς θεσμούς, Κομισιόν και ΟΟΣΑ

15