Μόνο η δόση στο σημερινό Eurogroup: Εκτός ατζέντας κάθε συζήτηση για το χρέος

Μόνο η δόση στο σημερινό Eurogroup: Εκτός ατζέντας κάθε συζήτηση για το χρέος

Ενώ το ΔΝΤ τον Μάιο θα είναι για πρώτη φορά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισότιμος εταίρος του προγράμματος με τα άλλα μέλη του κουαρτέτου

Στο Eurogroup
θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
χωρίς ωστόσο ουσιαστικό διακύβευμα καθώς ούτε το χρέος θα συζητηθεί ούτε τίθεται κάποιο ερώτημα για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευθεί μέσα στη βδομάδα. 

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης "το Eurogroup θα ενημερωθεί για το ότι η Ελλάδα έχει πλέον εκπληρώσει τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της τρίτης επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Αυτή ήταν η προϋπόθεση για την καταβολή της τέταρτης δόσης της χρηματοδοτικής συνδρομής που χορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος. Οι θεσμοί θα ενημερώσουν επίσης τους υπουργούς σχετικά με την πρώτη αποστολή της τέταρτης επανεξέτασης του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου". 

Η Βελκουλέσκου και ο "καυτός" Μάιος 
Παραλλήλως η Ντέλια Βελκουλέσκου συζητάει με τα μέλη του Euro Working Group τη γραμμή σύγκλισης πάνω στο ελληνικό χρέος. Κατά τις πληροφορίες αυτό θα συμβεί το αργότερο ως τις αρχές Απριλίου και τον ίδιο μήνα, μα βάση τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων, το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει και το δικό του μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι στη διαπραγμάτευση στο Hilton στις αρχές Μαΐου το Ταμείο θα είναι για πρώτη φορά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισότιμος εταίρος του προγράμματος με τα άλλα μέλη του κουαρτέτου. 

Ο Τσακαλώτος 
Από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε το Σαββατοκύριακο στο αναπτυξιακό σχέδιο που αναμένεται να παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια. 

Το λεγόμενο ολιστικό πλάνο ανάπτυξης που ζήτησε το Eurogroup του Ιανουαρίου από την ελληνική πλευρά "θα αφορά ένα ευρύ πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας που θα αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  καινοτόμες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και μεγάλες επενδύσεις με στόχο την στήριξης της επιχειρηματικότητας" ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.  Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι "βασική παράμετρος είναι ο ολιστικός σχεδιασμός, που λαμβάνει υπόψη την επίδραση μιας επένδυσης σε υποδομές σε όλους τους άλλους παραγωγικούς τομείς ή τομείς υπηρεσιών (γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμό κ.ά ) και πώς είναι δυνατόν αυτά τα οφέλη από τις αλληλεπιδράσεις, οι θετικές εξωτερικότητες που λέμε οι οικονομολόγοι, να μεγιστοποιηθούν"

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης
Η ατζέντα του Eurogroup περιλαμβάνει επίσης τα εξής:

-Προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης τον Μάρτιο. Το Eurogroup θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

-Προετοιμασία διεθνών συνόδων: εξελίξεις όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες

Το Eurogroup θα συζητήσει τις εξελίξεις του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην ευρωζώνη πριν από τις προσεχείς εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !

Η "ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ..... ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..... ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ...... ΟΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eispraktikes

«Στο κυνήγι» παίρνει η κυβέρνηση τους κρατικούς φορείς που χρωστούν €2,3 δισ. - «Βέτο» από την Αθήνα για πανευρωπαϊκό «πράσινο φόρο» - Κλείνει την πόρτα σε νέα περαίωση το ΥΠΟΙΚ - Μέχρι αύριο η απόφαση για το Επίδομα Πετρελαίου

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες