Χωρίς συζήτηση για το χρέος και την εποπτεία το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς συζήτηση για το χρέος και την εποπτεία το Eurogroup της Δευτέρας

Η συζήτηση για το χρέος μετατίθεται και πιθανόν να γίνει στη συνεδρίαση του Απριλίου

Για τον Απρίλιο μετατίθεται η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και το μεταμνημονιακό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς τα δύο αυτά θέματα βρίσκονται εκτός ατζέντας στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να ενημερωθούν για την πορεία της δ' αξιολόγησης, μετά και την αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση των 88 προαπαιτουμένων που απομένουν. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο συμφωνήθηκε η ολοκλήρωσή τους να έχει γίνει έως τον Μάιο, ενώ έκανε λόγο για ένα "δύσκολο αλλά εφικτό χρονοδιάγραμμα", το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα ανοίξει τον δρόμο για τη συζήτηση για την μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας.

Το θέμα αυτό, μαζί με μια προκαταρκτική συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αναμένεται να συζητηθεί, το πιο πιθανό, στο επόμενο Eurogroup τον Απρίλιο στη Σόφια. Ήδη για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συζητήσεις, με κύριο στόχο να υπάρξει σύγκλιση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο, όπως δήλωσε κι ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, επιμένει αφενός στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου σε μια συμφωνία για το χρέος.

Στο μεταξύ εκκρεμεί η έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης, με το εναπομένον 1 δισ. ευρώ να εκταμιεύεται τον Απρίλιο, όταν κι εφόσον έχει σημειωθεί πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το πιο κρίσιμο ορόσημο πάντως παραμένει το Eurogroup του Ιουνίου, αφού μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κλείσει η δ' αξιολόγηση, να έχει οριστεί το ύψος της τελευταίας δόσης καθώς και να υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία για το χρέος και το μεταμνημονιακό πλαίσιο της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Dt

Παει Βουρ για το “μαγιοξυλο των εκλογών» ο συριζα!καταστρεψτε λοιπον οσο προλαβαίνετε ακομα!!2μηνες σας έμειναν μονο!

Πιθανον

Πιθανον θα μας γραψουν και τον Απριλιο. ( θα εχει πεσει φαγουρα στο συριζα ... κατι εκλογες μαγιατικες μυριζομαστε )

Δικαστήριο

Τη νύφη θα την πληρώσει ο Γιάννης με ένα ν που δεν θα είναι βουλευτής μετά τις εκλογές και η νδ θα τον μπουζουριάσει μέσα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli-follie

Αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας εκπονεί η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα αιτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας 

komision_arthro

«Η εισήγηση που έγινε δεκτή αφορούσε την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς το μέτρο καταργείται, δεν αναβάλλεται - Δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 λένε οι ίδιες πηγές - Η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

182
apergia

Οι συνομιλίες ξεκινούν αύριο το μεσημέρι με την Συνομοσπονίδα να έχει αποφασίσει αποχή - Χαρακτηρίζει τον καθορισμό κατώτατου μισθού ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα