Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Τους κόβουν άλλα 250 εκατ. ευρώ το 2022

Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Τους κόβουν άλλα 250 εκατ. ευρώ το 2022

Οι νέες περικοπές συνοδεύονται και από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που «τεκμηριώνουν» την συνταγματικότητά τους - Βολές από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεν μπορείτε να «παγώσετε» τις συντάξεις μέχρι το 2023

Ως μία ακόμα «θυσία» στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, στη διευθέτηση του χρέους και στην έξοδο στις αγορές παρουσιάζει η κυβέρνηση το «πάγωμα» των συντάξεων ένα χρόνο ακόμα έως το 2022. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση -που συνοδεύει την τροπολογία η οποία συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής- οι μειώσεις των συντάξεων το 2019 και το πάγωμα για πέντε χρόνια ακόμα αποτελούν αναγκαιότητα για τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης που παραμένει σε υψηλά επίπεδα ενώ συμβάλλουν και στη σύγκλιση των παλαιών με τις νέες συντάξεις.

Παράλληλα στην  αιτιολογική έκθεση επιχειρείται να ικανοποιηθεί και ένας ακόμα όρος των δανειστών οι οποίοι δέσμευσαν την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της ώστε να μην χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές οι νέες μειώσεις των συντάξεων το 2019. Αναφέρεται δηλαδή μια σειρά αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τεκμηριώνουν τη συνταγματικότητα των μειώσεων.

Όπως προβλέπεται στην τροπολογία, το πάγωμα των συντάξεων θα διαρκέσει για ένα ακόμη χρόνο, έως το 2022, προκειμένου να εξοικονομηθούν επιπλέον 250 εκατ. ευρώ, τα οποία θα στερηθούν οι συνταξιούχοι. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η περαιτέρω περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα επιτρέψει την απελευθέρωση πόρων για την ενίσχυση των άλλων κοινωνικών δαπανών στις οποίες η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι άλλων χωρών της ΕΕ.
Έτσι, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα αυξάνουν ετησίως αρχής γενομένης από τις 1.1.2023 αντί του 2022, το συνολικό ποσό της σύνταξης με βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο αίσθηση προκαλούν οι βολές του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο στην έκθεση του τονίζει ότι ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο το οποίο ανέφερε ρητά ότι οι συντάξεις θα παραμένουν παγωμένες έως το τέλος του 2021 και η κυβέρνηση μετέθεσε εκ νέου το χρόνο έναρξης των εννόμων αποτελεσμάτων της διάταξης στην 1.1.2023 χωρίς να επέρχεται οποιαδήποτε αλλαγή επί της ουσίας της ρύθμισης.

Η μετάθεση -επισημαίνεται σε άλλο σημείο- δείχνει την αστοχία της προηγούμενης ρύθμισης και καταδεικνύει την έλλειψη σταθερού και μακρόπνοου σχεδιασμού αναφορικά με τις
καταβαλλόμενες συντάξεις.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο τονίζει επίσης ότι πάροδος ενός τόσου μεγάλου διαστήματος άνω της πενταετίας καθιστά αδύνατη τη διατύπωση ασφαλούς εκτίμησης ως προς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και την οικονομική δυνατότητα των συνταξιούχων του δημοσίου.
Υπενθυμίζουμε ότι στο νόμο Κατρούγκαλου προβλεπόταν αύξηση των συντάξεων από το τέλος του 2018.

Ο συντάκτης της αιτιολογικής έκθεσης για να στηρίξει το επιχείρημα ότι η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου και η περικοπή έως 18% των καταβαλλόμενων συντάξεων το 2019 συνέβαλλαν στη σύγκλιση των παλαιών συντάξεων με τις νέες και στην αλληλεγγύη των γενεών, αναφέρει ότι το ποσοστό αναπλήρωσης της μέσης σύνταξης γήρατος του έτους 2019 πριν από τις μειώσεις ανέρχεται σε 69%. Το ποσοστό αναπλήρωσης, μετά την αναπροσαρμογή ανέρχεται σε 63%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος συντελεστής αναπλήρωσης των νέων συνταξιούχων (μετά το νόμο Κατρούγκαλου) αντιστοιχεί σε 61% προκύπτει με σαφήνεια ότι η αναπροσαρμογή συμβάλλει στη σύγκλιση των παλαιών με τις νέες συντάξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα νέων μειώσεων, το έλλειμμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για το 2017 ανέρχεται στο 9,3% του ΑΕΠ, το 2018 στο 8,56% ενώ φθίνει σταδιακά τα επόμενα χρόνια έως το 2021. Ωστόσο μεσοπρόθεσμα το εκτιμώμενο έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος παραμένει υψηλό με αρνητικές συνέπειες στα δημόσια οικονομικά. Η συνταξιοδοτική δαπάνη παραμένει σχετικά υψηλή , (30,2 δις το 2017,30,13 δις το 2021) ενώ ως ποσοστό του ΑΕΠ φθίνει λόγω της εκτιμώμενης αύξησης του ΑΕΠ( από 16,67% το 2017 στο 14.26% το 2021)


Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων από την 21/8/2018
Παρότι το ΔΝΤ προσπάθησε να μην δεσμευτεί ως προς  την ημερομηνία επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων η τροπολογία που υπογράφει η υπουργός Εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου, αναφέρει ότι αυτό θα γίνει με το τέλος του προγράμματος το 2018.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση  «με την προτεινόμενη διάταξη αποσυνδέεται η αναστολή εφαρμογής της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της αρχής της επεκτασιμότητας από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής  καθώς προβλέπεται ότι αυτή θα ισχύσει έως την 20/8/2018 υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του Προγράμματος».

Στην αιτιολογική έκθεση γίνεται αναφορά στο ιστορικό των μνημονιακών απαγορεύσεων στην αγορά εργασίας. Έτσι, από το 2011 ανεστάλη η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης με αποτέλεσμα η  επιχειρησιακή σύμβαση να υπερισχύει σε περίπτωση συρροής με την κλαδική σύμβαση εργασίας. Το μοναδικό «πάτωμα» ασφαλείας που είχε τεθεί ήταν να μην ισχύουν δυσμενέστεροι όροι από εκείνους που προβλέπει η Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Παράλληλα ανεστάλη η αρχή της επεκτασιμότητας ,δηλαδή η δυνατότητα επέκτασης και κήρυξης υποχρεωτικών των κλαδικών συμβάσεων που καλύπτουν το 51% των εργαζόμενων του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Συνταξιούχοι

Σας τα έλεγε ο βοσκός σας ο λαζόΠΟΥΛΟΣ. Δε σας τα έλεγε; Κόψεεε, κόψεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.......

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ

Οι συνταξιουχοι εφαγαν το παραμυθι της αριστερης κυβερνησης οτι δεν θα μειωθουν οι συνταξεις, τρωνε και το παραμυθι απο τους αριστερους συνδικαλιστες οτι εντος μνημονιων θα σωσουν τις συνταξεις τους. Φιλε συνταξιουχε ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. Οσο ειμαστε στο ευρω και δανειζονται για τοκοχρεωλυσια το χρεος θα αυξανεται και θα εχουμε μνημονια και οσο ειμαστε στα μνημονια για μας το λαο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ αρα δεν μας αφηνουν δικαιωμα να εχουμε ευρω στη τσεπη. Τρεχεις μετα στους δρομους να φωναζεις για τη συνταξη που σου κοβουν και να βρεις το δικιο σου αντι να φωναξεις ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ πιστευεις αυτους που σε κοροιδευουν ακομα οτι θα σωθεις μεσα στα μνημονια. Πιστευεις τους παραμυθαδες, τους ψηφιζεις και νομιμοποιεις και συ με τη σειρα σου την παρανομια των μνημονιων και ολα αυτα που κανουν σε σενα στα παιδια σου στα εγγονια σου και σε ολους μας. Μεσα στα μνημονια η συνταξη σου ειναι καταδικασμενη και μιας και τα μνημονια δεν βγαινουν ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ. Δεν εχει τελος το μαρτυριο οσο πιστευεις οτι εντος ευρω και μνημονιου θα σωσεις τη συνταξη σου και στο τελος δεν θα εχεις καθολου συνταξη.

Αντώνης

Για να μη μειώνονται συντάξεις πρέπει να εισπράττονται από κράτος οφειλές δισεκατομμυρίων ευρώ από υπόχρεους επιχειρηματίες και επαγγελματίες για ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, τραπεζικά δάνεια, φόρους, τέλη, πρόστιμα.

!!!!!!!!

κατα τα αλλα ταζανε 751 ευρο συνταξει

Αριστείδης

Εισοδήματα συνταξιούχων μειώνονται γιατί δεν τους φοβούνται εκάστοτε κυβερνήσεις εφόσον δεν προξενούν προβλήματα σε κράτος-κοινωνία, όμως ξεχνούν ότι πρόκειται για 3.000.000 πολιτών που ψηφίζουν στις εκλογές ή τέλος πάντων ανθρώπων που πρέπει να επιβιώσουν, αλλά δυστυχώς παρασύρονται από πολιτικές υποσχέσεις χορήγησης επιδομάτων Χριστουγέννων-Πάσχα-Θέρους και αύξησης συντάξεων-επικουρικών, μέσω εξεύρεσης χρημάτων από αύξηση φόρων-ασφαλιστικών εισφορών επιχειρηματιών-επαγγελματιών που αδυνατούν να εισπράξουν δημόσια ταμεία λόγω έλλειψης μηχανισμού ελέγχου-επιβολής.

ΚΑΙ...

...ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΑΦΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΝΤΑΣ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ,ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ.ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΙΛΑΜΕ???.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ???????????????????????????????????????????????????????? ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΤΑΡΑΧΟΣ.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ?????????????????????

Παν. Not Peter.

Ήθελα να μου πεί κάποιος ειλικρινά όμως Πόσο Βλάκες ήσαστε! Η σύνταξη στα 50 και κάτι δεν δίδεται ολόκληρη αλλά ποσοστό, δηλαδή μειωμένη. Δεύτερον δινόταν σε εκείνες ή εκείνους οι οποίοι/ ες είχαν ανήλικο παιδί και καλά κάνανε. Ανάλογα τι εισφορές είχε πληρώσει ο καθένας πληρωνόταν και η σύνταξη. Ηταν κοινωνική και εργατική κατάκτηση χρόνων. Μη μου πείτε ότι ο μισθωτός υπάλληλος δημοσίου η ιδιωτικού τομέα φταίει για κάτι σε αυτη τη χώρα (για τον έντιμο/η μιλάω) , ούτε ο συνταξιούχος φταίει βέβαια σε κάτι. Το παράδοξο της μαλακίας που βαράει του Πολιτικούς και άλλους εξυπνάκηδες αυτής της χώρας είναι ότι δεν παίρνουν χρήματα (αφού του χρειάζονται λόγω αναγκών κ.λ.π.τα γνωστά ) από αυτούς που έχουν αλλά παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν. Δεν υπάρχει σωτηρία με σας όλους. Να φύγετε πρέπει από αυτή τη χώρα να πάτε μετανάστες να δείτε πως βγαίνει το ψωμί.

ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΑΤΕΣ

ΜΕΡΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΝΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 67% ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΑΣ ΜΠΗ ΣΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΜΑΘΗ .Η ΑΣΧΕΤΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΣ Η 45 ΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ .ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ .ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΗ ΣΥΝΤΑΚΞΗ ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΓΩ ΕΧΩ 9 800 ΕΝΣΗΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΗΣΕΙΣ 42 ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΑΜ ΝΑΜΟΥ ΣΤΕΙΛΗ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΑ ΗΜΑΛΑΚΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗ ΡΙΖΑ .ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΗΣ 70.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ .ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΔΙΝΑ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΕΦΑΠΞ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΖΑΛΙΖΕΣΑΙ.ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝ ΤΩΝ ΥΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΕΓΗ ΡΤΕΥΜΑ ΝΕΡΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ 500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΧΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΗ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΔΟΥΛΈΙΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΥΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 3,6 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΛΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .ΕΙΔΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΟΝΟ ΓΛΕΝΤΗ ΔΕΝ ΣΤΗΣΑΝ. ΠΙΟΝ ΚΟΡΟΔΙΕΥΤΑΙ ΡΕ ΗΛΙΘΟΙ,ΡΕ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ. ΒΟΜΒΑ ΝΕΤΡΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΕ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ .ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΗΤΕ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΛΑΖΝΙΚΩΦ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑ ΕΠΙ 42 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΟΥ. ΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ, ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΝΑΞΗΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑ'Ι'ΤΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΑΤΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗ ΟΣΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΟΙΚΟΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ.......

.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ( ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ) ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΤΑ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤ ΕΤΟΣ 6500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΤ ΕΤΟΣ 17000 ΕΥΡΩ.ΜΙΛΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΒΙΟΥ.ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΠΑΝΑΥΠΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ 800 ΤΟ 2010 800 ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ,ΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ1900 Η 2000 ΤΟ 2010 ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1270.ΑΠΛΩΣ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ.

Το 2022....

....θα είμαστε στο ευρω????

Ανωνύμως

ΓΙΑ @ τον παραλογισμός 9.06.Τρικυμία εν κρανίω έχεις και εσύ παραλογίζεσαι,ποιοι έχουν ρε μπαγλαμά πληρώσει την χρεοκοπία της Χώρας αν όχι οι συνταξιούχοι;;;και βέβαια δεν έφυγαν όλοι σε σύνταξη στα 50 η τουλάχιστον οι περισσότεροι ρε ούφο.Ξέρεις πόσος κόσμος δούλεψε για 35-40 χρόνια και πλήρωνε συνεχώς κρατήσεις που τα Ελληνικό κράτος τις έδωσε στους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες,άσε πια του άλλους τους φοροκλέφτες που είχαν και έχουν μέχρι σήμερα σε κακό τους να μην κλέβουν τους φόρους.Και έρχονται κάτι μάγκες σαν εσένα να λένε τι ρε;;;;;;;;;δεν βλέπεις ρε καργκιόζη όλα το κότερα που είναι στις μαρίνες ανήκουν σε συνταξιούχους ξου ρε απ εδώ ουστ μην σου ψάλλω κι άλλα....Όσο για τον Τσίπρα τα ίδια σκ@τ@ τα έκανε κι αυτός αντί να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή το λαθρεμπόριο και την μαύρη εργασία ,κόβει,παγώνει συντάξεις εεεε αυτό είναι το πιο εύκολο μπράβο ρε ......

Βασίλης

Δεν μας ενδιαφέρει οικονομική δυστυχία συνταξιούχων και υπαλλήλων, σημασία έχει επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν πολυτελείς κύριες ή εξοχικές κατοικίες, πανάκριβα αυτοκίνητα ή σκάφη, πολυδάπανη ένδυση ή υπόδηση, δαπανηρές διασκεδάσεις ή διακοπές, πολυέξοδη ζωή ή καλοπέραση, αδήλωτα αφορολόγητα εισοδήματα, μαύρες παράνομες καταθέσεις, αδικαιολόγητο αντικανονικό πλουτισμό, εκμετάλλευση καταναλωτών και απασχολουμένων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Goldman_sachs

Εφόσον και οι τρεις προϋποθέσεις αυτές εκπληρωθούν η Goldman βλέπει «ισχυρές πιθανότητες» σταδιακής σύγκλισης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων με εκείνες των ομολόγων της στη ζώνη του ευρώ σε βραχυπρόθεσμη βάση

Eforia

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας θα εκτιμηθεί το αποτέλεσμα αυτής, ώστε προοδευτικά η ηλεκτρονική υποβολή να καταστεί η μοναδική διαδικασία υποβολής των ενδικοφανών προσφυγών ενώπιον της ΔΕΔ

komision

Υπέρ ενός «ημί-αυτόματου» μηχανισμού τάσσεται τώρα και η Κομισιόν - Η αναφορά αυτή δεν συνάδει κατ’αρχήν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ένα «αυτόματο μηχανισμό» ελάφρυνσης του χρέους, όπως τον είχε προτείνει κατ’αρχήν ο Πρόεδρος Μακρόν

ekt

Χαλάρωσαν και οι γενικοί όροι για όλες τις κατηγορίες των νέων τραπεζικών δανείων, κυρίως λόγω της μείωσης των μέσων περιθωρίων (επιτοκίου) - Μειώθηκαν τα περιθώρια (επιτοκίου) των τραπεζών για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια υψηλότερου κινδύνου