Προκλητικός ο Σόιμπλε: Καμιά συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Προκλητικός ο Σόιμπλε: Καμιά συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Αναγνωρίζει μεν ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα, αλλά προειδοποιεί ότι η χώρα δεν πρέπει να εκτραπεί από την οδό των μεταρρυθμίσεων

Αισιόδοξος για το μέλλον της ΕΕ παρά τις πολλαπλές προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί εμφανίστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας. Αναγνώρισε μεν κάποια πρόοδο, τόνισε ωστόσο την ανάγκη να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Πολλά πράγματα στην ΕΕ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέροντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία, εκτιμώντας ότι η Ιταλία θα έχει θετική οικονομική εξέλιξη και υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία δρομολόγησε κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. «Οι Έλληνες σημειώνουν επίσης προόδους – ωστόσο δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν να εφαρμόζουν τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «παρεξήγηση» την άποψη ότι είναι αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού επειδή δεν είναι βιώσιμο το χρέος.

Τροχοπέδη για τις μεταρρυθμίσεις η πρόωρη συζήτηση για το χρέος
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  αρνήθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιάς σύγκρουσης με το Ταμείο με αφορμή τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επιπλέον διέψευσε ότι η γερμανική κυβέρνηση, που θεωρεί τη συμμετοχή του Ταμείου απαραίτητο όρο για τη στήριξη του ελληνικού δανειακού προγράμματος, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το ΔΝΤ, το οποίο ζητεί δραστικά μέτρα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Όπως διευκρίνισε, «το ΔΝΤ αμφιβάλλει -αλλά αυτό δεν είναι καινούριο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: Θα τα καταφέρουμε. Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του. Αυτό το υπενθύμισα στον έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018. Όπως επισήμανε, «αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή».

Πρόταση για μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Κομισιόν στον ESM

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε ισχυρότερη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM στον έλεγχο του προϋπολογισμού των χωρών της Ευρωζώνης. «Ο ESM δεν θα αξιολογούσε τα σχέδια προϋπολογισμού με πολιτικά κριτήρια, αλλά αυστηρά με βάση τους κανόνες», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, με αφορμή την τοποθέτηση της Κομισιόν κατά της επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία για παραβίαση των ορίων για το δημόσιο έλλειμμα.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (114)

2118

Μνημόνιο μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Medikios

Αγαπητοί Συνέλληνες (ή σύντροφοι, ο καθένας ό,τι γουστάρει)... Η συμφωνία του Τσιπρανδρέου που ψηφίστηκε ως Μνημόνιο της Αριστεράς, προβλέπει ρητά η Ελλάδα να πετσοκόψει συντάξεις, να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, να μπει κόφτης κτλ Και αφού γίνουν όλα αυτά, το 2018 και ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ έχει πετύχει τους στόχους, τότε ιιιιιισως συνομιλήσουμε για το χρέος με τους Ευρωπαίους. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της 17ωρης διαπραγμάτευσης. Τώρα, αν εσείς γουστάρετε σανό, φάτε σανό. Αυτό σας αξίζει.

@

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!

Λάθος τίτλος

Προκλητικός επειδή δεν θέλει να πληρώσει τα σπασμένα των Ελλήνων ο Γερμανός φορολογούμενος και να καταστρέψει την πολιτική του καριέρα; Από την αρχή είναι κατά της απομείωσης του χρέους μην πέφτετε από τα σύννεφα με λέξεις "προκλητικός, σοκ, απίστευτο,κλπ"

Και πρόσθετος λόγος - ίσως πιο σημαντικός

Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε. Δηλαδή οι άλλες 17 (και μεταξύ αυτών και πολύ φτωχότερες) χώρες θα ήθελαν ενθουσιωδώς να δίνουν δάνεικα κι αγύριστα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να τα σκορπάει σε αμόρφωτους συμβούλους, συνέχιση πληρωμής εκατομμυρίων πρόωρων συντάξεων, σε ΕΡΤ (οι διάφορες ΕΡΤ αυξάνουν και πάλι τους διορισμούς τους), σε αναξιοκρατία και σε χιλιάδες άλλους άχρηστους και απίθανους φορείς δημοσίου; γιατί αναφέρουμε μόνο τη Γερμανία και όχι και την Ολλανδία, Σλοβακία, Κύπρο, Μάλτα, Εσθονία, Λετονία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, κλπ; αυτές οι χώρες θέλουν να δίνουν δανεικά κι αγύριστα; τι είναι οι υπουργοί τους των οικονομικών, χαζοί; δεν θα τους σύρουν στα δικαστήρια με χιλιάδες αγωγές στις χώρες τους αν ενέκριναν δανεικά κι αγύριστα; γίνονται αυτά τα πράγματα; τι είμαστε εμείς, οι πονηροί και τζαναμπέτηδες και όλες οι άλλες 18 χώρες τα κορόιδα να δανείζουν δανεικά κι αγύριστα για να πηγαίνουν σε σπατάλες και βαρέλια χωρίς πάτο, σε μια σοβιετία με τεράστιο δημόσιο τομέα (φανερό και κρυμμένο πίσω από ΝΠΙΔ) και τεράστια υπερφορολόγηση (δηλ. το αντίθετο της φιλελεύθερης οικονομίας); ποιος θα έβαζε λεφτά σε ένα τέτοιο κρατικιστικό συνοθύλευμα διαπλοκής με τεράστια νομενκλατούρα (κόμμα-κράτος-διοίκηση-κυβέρνηση-τακτοποιήσεις συγγενών και παρεών ως συμβούλους);

Είναι σίγουρο

ότι ο κ. Σόιμπλε , μπορεί να διακρίνει τον ήχο των νταουλιών ; Τόσο καιρό που τα βαράμε , δεν τον είδα να χορεύει .

George

Δεν έχει το ρυθμό μέσα του ο τύπος. Αυτό φταίει.

Τσυριζοφασίστες

μόκο όταν σας γλεντάει ο τιτανοτεράστιος Σόιμπλε . Μόνο λίγα " γκχ" θέλω να ακούω .

x πατρα

αυτη η χωρα και αναφερομαι στην γερμανια που εχει αιματοκυλησει την ευρωπη και οχι μονο 2 φορες που εχει κανει εγκληματα κατα της ανθρωποτητας,που κανονικα επρεπε οι μεγαλες δυναμεις να μην ειχαν αφησει ουτε εναν ουννο ζωντανο,τους δωσανε 2 ευκαιριες και τους βοηθησε ολη η ευρωπη για την ανοικοδομηση τους αλλα αυτοι σαν λαος σαν πολιτικο ρεβανσισμο δεν βαζουν μυαλο εχουν παντα στο μυαλο τους την επιβολη στους υπολοιπους η ιστορια επαναλαμβανεται ομως η τριτη φορα αν υπαρξει θα ειναι και το τελος τους,αυτη τη χωρα οπως ειχαν παει παλιοτερα πρεπει να την βομβαρδιζουν καθε 30 χρονια

dimitri

Προς το παρον σας χορεύει στα γόνατα η Γερμανία Tsyrizakia που βγήκες εςυ να γραψης αρλούμπες.

Επαναφορά στο σήμερα

Τι σχέση έχουν οι τόσο παλιές ιστορικές αναφορές; η σημερινή Γερμανία είναι η χώρα με την πιο πλουραλιστική δημοκρατία (αυστηρή διάκριση εξουσιών), αντιναζιστική και αντιρατσιστική νομοθεσία στην υφήλιο! Από τις αρχές του 2015 ως τώρα έχουν μπει πάνω από 1 εκατομμύριο (λαθρο)μετανάστες στη Γερμανία, χώρια από του νόμιμους από ΕΕ (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, κλπ), χώρια από τα εκατομμύρια Ρώσων που έχουν μπει μετά την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου. Όλοι αυτοί είναι τώρα Γερμανοί φορολογούμενοι. Τι νόμιζετε; έχουν όρεξη π.χ. οι πρώην Σύριοι πρόσφυγες (και τώρα Γερμανοί φορολογούμενοι) ή τα εκατομμύρια Εβραίων της Γερμανίας απόγονοι θυμάτων του Β' Παγκ. Πολέμου (κι αυτοί Γερμανοί φορολογούμενοι) να δουλεύουν και μέσω των φόρων τους να χρηματοδοτούν το κράτος του Τσίπρα, του Καμμένου και των κομμάτων τους για να παραμένουν στην εξουσία; ούτε αυτοί δεν το πιστεύουν βέβαια, δεν είναι τόσο αφελείς! απλώς τα "μηνύματα προς τους δανειστές" (δηλ. προς τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης, και προς του λαούς των χωρών του ΟΗΕ που είναι οι μέτοχοι του ΔΝΤ) προορίζονται αποκλειστικά και μόνο προς εσωτερική κατανάλωση από τα αφελή και αμόρφωτα ακροατήρια.

@x πατρα

Πω πωωω !!! Breaking news ! ωστε η Γερμανια αιματοκυλησε δυο φορες τον κοσμο! Και τοτε γιατι πηραμε και περνουμε λεφτα που μας δινουνε αυτοι που αιματοκυλισαν τον κοσμο; Μπας και τα λεφτα ενος 'φονια' ειναι γλυκα και ευπροσδεκτα για καποιον ταλαντουχο τρακαδορο; Μου θυμιζεις ενα λαικο ρητο που λεει: ολες οι γυναικες ειναι πορνες εκτος απ τη μανα μου.

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Ό,τι δεν κατάφερε η ηττηθείσα ναζιστική πολεμική μηχανή του Γ Ράιχ, το καταφέρνει το Δ οικονομικό Ράιχ και η μόνη ελπίδα για όλους τους έλληνες εξαιρουμένων των μελών της οικονομικής ελίτ της χώρας μας, όπως των εργολάβων νταβατζήδων κατά τον Βούδα της Ραφήνας, των βιομηχάνων που έκλεισαν ή μετέφεραν τα εργοστάσιά τους και τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, των εφοπλιστών με τις εξήντα φοροαπαλλαγές, που για κάθε καράβι τους πληρώνουν ως φόρος λιγότερα από όσα πληρώνει ένας άνεργος, κοκ είναι να εκδιώξουν για 2η φορά της οικονομική γερμανική κατοχή που τελικό της στόχο δεν έχει την βουλγαροποίηση όπως πιστεύαμε, αλλά την πακιστανοποίηση της Ελλάδας και των ελλήνων.

dimitri

Σας βαράει τα νταούλια και σας χορεύει η Alemania όπως λενε τα ισλαμοόρκ. Που θες να πας Alemania σου λενε.

καποιος

Και ποιος θα αντισταθει , η αριστερα και ο Τσιπρας ? Προφανως τρολαρεις αγαπητε. Μην βλεπεις που παριστανει ο τσιπρας και η γκρουπα του τους μαγκες στην Ελλαδα. Οχι οχι , αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση για να τσιμπανε οι αφελεις και οι κουτοι. Εξω μια χαρα τσιρακι τους ειναι , ψηφιζει παντα προθυμα οτι του πουν. Οι Γερμανοι θελουνε Τσιπρες για να μπορουν να κρατηθουν ισχυροι , θελουν υποταγμενα ανθρωπακια σαν τον Βουτση και τους λοιπους συριζοσφουγγοκωλαριους των γερμανων. Τσαμπα μαγκες που κοροιδευουν τον λαο. Ο Καραμανλης αγαπητε ειπε οχι στο σχεδιο αναν , ασκησε βετο στο βουκουρεστι , ο Τσιπρας για πες μου ποτε αντισταθηκε? Αυτο δειχνει πως ενας κεντροδεξιος μια χαρα μπορει να αντισταθει και να διεκδικησει ενω η αριστερα ειναι μονο για να υποτασεται να προσκυναει και να δουλευει τον λαο. Τερμα τα λογια , οι πραξεις το δειχνουν. Οσο υπαρχουν Τσιπρες και αριστεροι η γερμανια θα ειναι πανισχυρη , το ζουμε το βλεπουμε αυτο με την πολιτικη του δουλου Αλεξη Τσιπρα .

@ΜΙΑΟΥΛΗΣ η αθωα περιστερα

Συνταγη: πρωτα ταζουμε στα ανεγκεφαλα κοπαδια λαγους με πετραχειλια και μας ψηφιζουν και γινομαστε κυβερνηση. Μετα αρχιζουμε να εκπληρωνουμε το ταμα μας, προσλαμβανοντας καθε καρυδιας καριδι στο δημοσιο. Μετα ανακαλυπτουμε οτι δεν εχουμε αρκετα λεφτα και τυπωνουμε ομολογα με διαρκεια οσο πιο μεγαλη γινεται (να δουν οι επομενοι πως θα τα ξοφλησουν). Ο καιρος περναει, η λυση με τα ομολογα ειναι πολυ βολικια και γιαυτο βγαζουμε κι αλλα κι αλλα κι αλλα. Μια μερα ανακαλυπτουν αυτοι που αγοραζαν τα ομολογα εδω και δεκαετιες οτι εχουμε να πληρωσουμε πισω πιο πολλα απ αυτα που βγαζουμε. Και για να ξανααγορασουν ομολογα θελουν πιο ψηλους τοκους για να ισοφαρισουν τον κινδυνο. Περα δωθε, πανω κατω φτανουνε στο σημειο να ζητανε τετοιους τοκους που πλησιαζουν το 25% της αξιας. Την κατσαμε τη βαρκα.... Παμε στους Ευρωπαιους και τους ζηταμε βοηθεια. Μια μας δινουν, μια δεν μας δινουν. Μας ζητανε να νοικοκυρεψουμε τη χωρα μας, να μειωσουμε τα εξοδα και να αυξησουμε τα εσοδα του κρατους. Εμεις.... κανουμε οτι συμφωνουμε αλλα στην πραγματικοτητα τους γραφουμε εκει που δεν φεγγει ποτε ο ηλιος. Και τους ζηταμε να μας κουρευτει η χαριστει το χρεος που εχουμε συσωρευσει απο το 1982 και μετα. Αυτοι λενε, πρωτα θα συμμαζευτεις και μετα βλεπουμε. Και εδω ακριβως αρχιζουν τα οργανα: Οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι φασιστας, ναζι, εκδικητικος, προκλητικος, κακος. Και τωρα Μιαουλη μ' μη μου πεις οτι φταινε αυτοι που μας κρατανε στη ζωη δανειζοντας μας με δανεικα κ αγυριστα για τα δις- και τρισεκατομμυρια που φαγαμε τοσα χρονια. Ακου και μη τσιριζεις και βριζεις: κανενας στον κοσμο δεν ειναι υποχρεωμενος να μας δινει δανεια. Γι αυτο λοιπον ασε τον Σοιμπλε και πιασε τη φατσα σου.

τσπρανδρεου

Ο Τσιπρας αναγνωρησε το χρεος στο συνολο του εαν θυμαστε. Την στιγμη που αναγνωρησε το χρεος αρα τι ζηταει τωρα ? Ο Τσιπρας διεκοψε καθε συνομιλια για το χρεος απο την ωρα που το αναγνωρισε. Και σας παρακαλω επειδη δεν ειναι δυνατον οσοι χαμηλης πνευματικης σταθμης πιστευετε τον Τσιπρα να παιρνετε στο λαιμο σας εναν ολοκληρο λαο , να αυτοχαρακτηριζεστε ως συριζελληνες και οχι ως Ελληνες. Ξευτυλιζετε τον λαο μας , αφηστε τα λογια ρε φουκαραδες , γιατι κοροιδευετε τον λαο ? Πραξεις θελει ο λαος συριζελληνες , πραξεις. Απο λογια χορτασαμε.

Τάκης

Προκλητικός γιατί; Επειδή εργάζεται για τα συμφέροντα της χώρας του; Δηλαδή δεν φταίει ο Αλεξάκης, ο ανίκανος διαπραγματευτής μας που με εντολή Ομπάμα έδωσε και εκείνα που δεν είχαμε; Ντροπή, τόση χειραγώγηση και τόση παραμύθα ταϊζετε τον ελληνικό λαό. Φοβίσατε σταλινικοί τον λαό, του στερήσατε κάθε ελπίδα και θέλετε να καβαλησετε στο σβέρκο του αιώνια.

Η θεια μ' η Αμερσουδα

εχει κεμπαπτσιδικο και βγαζει κατα μεσο ορο 600 ευρω το μηνα. Πληρωνει νοικι 200 ευρω, για φαι χρειαζεται 150 ευρω, για φως και νερο 100 ευρω, για τηλεφωνο κλπ. 50 ευρω και εχει και ενα δανειο που αποπληρωνει για το σπιτι 200 ευρω και επειδη δεν τις φτανουν της δινω εγω ενα κατοσταρικο το μηνα. Τη ειπα οτι απο τον αλλο μηνα δεν μπορω να την βοηθησω γιατι πρεπει να κοιταξω την δικη μου οικογενια. Πηγε στη τραπεζα και ζητησε ενα δανειο για να τα καταφερει αλλα της ειπαν οτι με αυτα τα στοιχεια δεν προκειται να τα βγαλει περα ποτε. Η μονη λυση που της προτιναν ειναι να πουλαει περισσοτερα σουβλακια για να αυξησει τα εσοδα απο το κεμπαπτσιδικο. Τοτε η θεια μου καταραστηκε τον τραπεζιτη, του ειπε ποσο κακος αθρωπος ειναι που δεν της δινει δανεικα κ' αγυριστα και αρχισε να φεσωνει τη ΔΕΗ και τον ενοικιαστη. Κοιτα ρε τι παθαμε! Ο τραπεζιτης, ο παλιανθρωπος κανι σαν τον Σοιμπλε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης