Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος με την Ελλάδα και το σημερινό Eurogroup θα την καταγράψει

Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος με την Ελλάδα και το σημερινό Eurogroup θα την καταγράψει

Γεύμα εργασίας Γιούνκερ-Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την συνεδρίαση - Δεν αναμένεται να εκταμιευτεί σήμερα η υποδόση των δύο δισ. ευρώ - Η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γιούνκερ

Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος με την Ελλάδα και το σημερινό Eurogroup θα την καταγράψει
«Πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις κατά τις τελευταίες δύο ημέρες αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, που δήλωσε κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η εργασία των Θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζεται «σε όλα τα επίπεδα», στο τεχνικό και πολιτικό. 

Παρόλα αυτά, όπως και η εκπρόσωπος Τύπου του Πιέρ Μοσκοβισί Άννικα Μπρέιντχαρτ τη Παρασκευή, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως στόχος του σημερινού Eurogroup είναι να γίνει μια «καταγραφή προόδου», κρατώντας συνεπώς τον πήχη για μια ενδεχόμενη συμφωνία χαμηλά.
 
Επίσης, γεύμα εργασίας έχει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ στις 12:30 ώρα Βρυξελλών στο πλαίσιο της προεργασίας του Eurogroup.
Κλείσιμο


 
Το σημερινό Eurogroup είναι αρκετά σημαντικό, καθώς μια συμφωνία θα ανοίξει τον δρόμο όχι μόνο για την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά και για την εκκίνηση της διαδικασίας της τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης. Πιθανή καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης πέρα από την 1η Ιανουαρίου θα έχει ως αποτέλεσμα το κούρεμα των καταθέσεων καθώς θα τεθεί εν ισχύ η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης