Πρώην αναπλ. διευθυντής ΔΝΤ: Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα φτιάχτηκε για να αποτύχει

Πρώην αναπλ. διευθυντής ΔΝΤ: Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα φτιάχτηκε για να αποτύχει

«Αν το ΔΝΤ θέλει πραγματικά να επιτευχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το σωστό στη συνέχεια για το ΔΝΤ είναι να διαγράψουν το ποσό που οι Έλληνες χρωστάνε στο ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Μόντι

Πρώην αναπλ. διευθυντής ΔΝΤ: Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα φτιάχτηκε για να αποτύχει
Καθώς οι συνομιλίες για τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα ακανθώδες θέμα συνεχίζει να κυριαρχεί στις συζητήσεις, αυτό της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ έχει δηλώσει υπέρ μιας τέτοιας κίνησης, ωστόσο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταμείου, Ασόκα Μόντι, μιλώντας στο CNBC ανέφερε πως θα πρέπει το ίδιο το ΔΝΤ να κάνει την αρχή.

«Αν το ΔΝΤ θέλει πραγματικά να επιτευχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το σωστό στη συνέχεια για το ΔΝΤ είναι να διαγράψουν το ποσό που οι Έλληνες χρωστάνε στο ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Μόντι.

«Το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τη θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά κάποιος άλλος θα πρέπει να πληρώσει για αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο, την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε «κατηγορηματικά» ότι ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα δεν θα πετύχει χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης