Σήμα από την Αθήνα αναμένει η ΕΚΤ για τον ELA

Σήμα από την Αθήνα αναμένει η ΕΚΤ για τον ELA

Χρειάζεται διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα προχωρήσει με το προγραμματισμένο πρόγραμμα διάσωσης, συμπεριλαμβανόμενης της πληρωμής προς την κεντρική τράπεζα στις 20 Ιουλίου

Σήμα από την Αθήνα αναμένει η ΕΚΤ για τον ELA
Η ΕΚΤ αναμένει το σημάδι από την ελληνική Βουλή τα μεσάνυχτα, πριν απελευθερώσει νέα ρευστότητα προς τη χώρα.

Στην προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, θα συζητηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά από δυόμιση εβδομάδες κεφαλαιακών ελέγχων. Η ΕΚΤ υπογραμμίζει πως το σύστημα είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Η απόφαση για το επίπεδο ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει με την αύξηση του ELA, αλλά χρειάζεται διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα προχωρήσει με το προγραμματισμένο πρόγραμμα διάσωσης, συμπεριλαμβανόμενης της πληρωμής προς την κεντρική τράπεζα στις 20 Ιουλίου.

Ο Frederik Ducrozet, οικονομολόγος της Credit Agricole CIB στο Παρίσι είναι της άποψης πως "Θα αφήσουν το όριο απαράλλακτο μέχρι μετά την ψηφοφορία, και θα το αυξήσουν μετά, βήμα-βήμα και αναλόγως με την εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό μπορεί να συμβεί αύριο ή την Παρασκευή, σαν πρώτο βήμα, μετά από τηλεδιάσκεψη. Δεν μπορώ να υποθέσω πως η ΕΚΤ θα καθυστερήσει την αποπληρωμή της 20ης Ιουλίου".

Η ΕΚΤ θα ολοκληρώσει τη συνάντησή της την Πέμπτη το πρωί, ενώ θα καλύψει και θέματα νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανόμενων των επιτοκίων και των αγορών περιουσιακών στοιχείων. Ο Πρόεδρος Μario Draghi αναμένεται να κάνει ανακοίνωση στις 3:30 το μεσημέρι, στην Φρανκφούρτη.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης