Αποδοκιμασίες και ένταση στη ΓΣ της Τράπεζας Κύπρου

Αποδοκιμασίες και ένταση στη ΓΣ της Τράπεζας Κύπρου

Κάτοχοι αξιόγραφων και μετοχών της πρώην Λαϊκής πέταξαν αντικείμενα προς το κτήριο και προσπάθησαν να εισβάλουν 

Αποδοκιμασίες και ένταση στη ΓΣ της Τράπεζας Κύπρου
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Κάτοχοι αξιογράφων που έχασαν τα λεφτά τους επιτέθηκαν με πέτρες στο κτήριο σπάζοντας τζάμια.

Κάποιοι κατάφεραν να μπουν εντός του κτηρίου όπου πραγματοποιείται γενική συνέλευση των μετόχων που θα εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Οι κάτοχοι αξιογράφων αποκαλούν τους μετόχους «κλέφτες» και ζητούν πίσω τα χρήματα τα οποία κλήθηκαν να επενδύσουν με διάφορες υποσχέσεις για υψηλές αποδόσεις σε αξιόγραφα. 

Η αστυνομία έχει στείλει ισχυρές δυνάμεις χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξουν συγκρούσεις.

Κλείσιμο




Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣ αναμένεται να εκλέξει το μικρότερο Διοικητικό Συμβούλιο στην ιστορία της και με τους ξένους συμβούλους να πλειοψηφούν.
 
Με βάση το ψήφισμα των μεγαλομετόχων υπό τον κ. Ρος, που θα τεθεί ενώπιον της ΓΣ προτείνονται για επανεκλογή ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Χούρικαν, ο αντιπρόεδρος Vladimir Strzhalkovskiy, ο Ιωάννης Ζωγραφάκης και ο Μάριος Καλοχωρίτης. Προτείνονται επίσης οι Γιόζεφ Άκερμαν, Arne Berggren, Γουίλμπορ Ρος, Χριστόδουλος Πατσαλίδης και Μάικ Σπανός.



Ο Ελβετός τραπεζίτης Γιόζεφ Άκερμαν προορίζεται για τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., έχοντας πλούσια καριέρα και στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη μετόχων, οικονομίας, πελατών και υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης