Σόιμπλε: Κανένα σημάδι για ένα φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη

Σόιμπλε: Κανένα σημάδι για ένα φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη

«Βεβαίως η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ισχυρή κι αν συνεχίσει να αυξάνεται, τότε πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν και εκτελέστηκαν για κατασκοπεία
Σόιμπλε: Κανένα σημάδι για ένα φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δε βλέπει κανένα σημάδι για ένα φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι είχε αναφέρει κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΝΤ ότι ο χαμηλός πληθωρισμός της Ευρώπης δεν ενέχει κίνδυνο αποπληθωρισμού.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε πρόσθεσε: «βεβαίως η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ισχυρή κι αν συνεχίσει να αυξάνεται, τότε πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία έχει βελτιωθεί αλλά πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο. Εάν τα ευρωπαϊκά προϊόντα γίνονται πολύ ακριβά και οι εισαγωγές πάρα πολύ φθηνές τότε αυτό δεν είναι καλό».

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι η ουκρανική κρίση είναι ο μεγαλύτερος γεωπολιτικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης