Σόιμπλε: Περιμένουμε περισσότερη στήριξη από ΔΝΤ και ΗΠΑ

Σόιμπλε: Περιμένουμε περισσότερη στήριξη από ΔΝΤ και ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές χώρες....

Σόιμπλε: Περιμένουμε περισσότερη στήριξη από ΔΝΤ και ΗΠΑ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές χώρες.

«H Ευρώπη μπορεί να βασίζεται στη στήριξη του ΔΝΤ και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι όλοι στην Ευρώπη είναι ευχαριστημένοι με την εποικοδομητική συμβολή του ΔΝΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Κλείσιμο
Παράλληλα, επανέλαβε ότι εξετάζεται η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) και ότι η Ευρώπη σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Ο κ. Γκάιτνερ από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα, ενώ υποστήριξε ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική ένωση και η στήριξη από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν μέσω του ΔΝΤ τις προσπάθειες της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης