Χρηματιστήριο: Μετρά «πληγές» μετά το διήμερο sell off – Οι νέες στηρίξεις και αντιστάσεις

Χρηματιστήριο: Μετρά «πληγές» μετά το διήμερο sell off – Οι νέες στηρίξεις και αντιστάσεις

Ακατάσχετη «αιμορραγία» με υπογραφή Τραμπ - Πάνω από 7 δισ. ευρώ έγιναν «καπνός» μέσα σε δύο συνεδριάσεις - Ο Γενικός Δείκτης έφτανε να κερδίζει πάνω από +19% φέτος και πλέον έχει περιοριστεί στο +8,7%

Χρηματιστήριο: Μετρά «πληγές» μετά το διήμερο sell off – Οι νέες στηρίξεις και αντιστάσεις
Το άγριο ξεπούλημα, που έλαβε χώρα στα χρηματιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν άφησε ανεπηρέαστη τη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη αξιολόγηση του FTSE Russell. Σημειώνεται ότι ο διεθνής οίκος θα ανακοινώσει την Τρίτη 8 Απριλίου εάν θα αναβαθμίσει το ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές, από τις προηγμένες αναδυόμενες που βρίσκεται σήμερα.

Η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αν αναλογιστούμε ότι η εγχώρια αγορά προέρχεται από το χειρότερο κλείσιμο των τελευταίων 8 μηνών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε χθες απώλειες -4,83%, δηλαδή άνω των 80 μονάδων, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτανε να χάνει πάνω από 100 μονάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει κάτω από τις 1.600 μονάδες, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ τουλάχιστον πέντε εβδομάδων, φτάνοντας δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο από τις 25 Φεβρουαρίου (1.596,41 μονάδες). Δύο ημέρες νωρίτερα είχε επιστρέψει πάνω από τις 1.700 μονάδες, βάζοντας στόχο τα υψηλά 15ετίας (Αύγουστος 2010) των 1.750 μονάδων. Μέσα στην τρέχουσα χρονιά έφτανε να καταγράφει απόδοση +19,07%, ενώ πλέον αρκείται στο +8,7%.

Ο «τυφώνας» Τραμπ σάρωσε όλες τις χρηματαγορές με τους δασμούς που επέβαλλε στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ. Μάλιστα, τα αντίποινα από Κίνα και ΕΕ συντηρούν το αρνητικό κλίμα. Η πτώση του Γενικού Δείκτη την Παρασκευή ήταν τόσο σοβαρή, σε σημείο που «φλέρταρε» με ορισμένες «μαύρες σελίδες» για τις αγορές.

Ειδικότερα, οι επόμενες μεγαλύτερες πτώσεις είναι οι εξής:

-6,27% / 5 Αυγούστου 2024 / παγκόσμιο κραχ στα χρηματιστήρια, carry trade μεταξύ γεν και δολαρίου

-6,42% / 24 Φεβρουαρίου 2022 / έναρξη του πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας

-7,58% / 23 Μαρτίου 2020 / επιβολή lockdown λόγω της πανδημίας Covid-19, απαγόρευση κυκλοφορίας στην ελληνική επικράτεια


Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Έφη Αλεβίζου: Σαν σήμερα, πριν έναν χρόνο έκανα ριζική υστερεκτομή με ανοιχτό χειρουργείο

Ουπς!: Ο Τραμπ δημοσιοποιεί βίντεο-σοκ από την φονική επίθεση στην Υεμένη

Πρώτο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στο Μεξικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης