Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιλεκτικές τοποθετήσεις στο φινάλε του Απριλίου

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιλεκτικές τοποθετήσεις στο φινάλε του Απριλίου

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει κοντά στα πολυετή υψηλά του - Σε αποτελέσματα και τράπεζες τα επενδυτικά βλέμματα

Xrimatistirio_ekso
Προσεκτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στο ταμπλό του Χ.Α., στη σημερινή (30/4) τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου, με την πληθώρα ανακοινώσεων των οικονομικών μεγεθών των εισηγμένων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,12% στις 1.453,77 μονάδες, αν και έκανε δυναμικό ξεκίνημα φτάνοντας ένα «βήμα» πριν από τις 1.460 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, το υψηλό ημέρας του ΓΔ εντοπίζεται στις 1.453,03 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.459,25 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, ο δείκτης κρατά τα κέρδη του σε μηνιαία βάση, παραμένοντας κοντά στα πολυετή υψηλά του.

Σημειώνεται ότι η Λεωφόρος Αθηνών θα παραμείνει κλειστή τη Μ. Τετάρτη (1/5), τη Μ. Παρασκευή (3/5), τη Δευτέρα του Πάσχα (6/7), αλλά και μία μέρα μετά (7/7) λόγω μεταφοράς της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι τριμηνιαίες επιδόσεις των τραπεζών βρίσκονται στα «ραντάρ» των επενδυτών, οι οποίοι έχουν υψηλές προσδοκίες όσον αφορά την κερδοφορία. Παράλληλα, αναμένουν εξελίξεις σχετικά με την επαναφορά στις διανομές μερισμάτων, με το «πράσινο φως» του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) να αποτελεί προαπαιτούμενο. Ενδεικτική του θετικού μομέντουμ για τον κλάδο είναι η έκθεση της Eurobank Equities, που αναθεώρησε επί τα βελτίω τις τιμές-στόχους.

Κλείσιμο
Άνοδο κοντά στο +2% σημειώνει η Coca Cola στην έναρξη των συναλλαγών, λαμβάνοντας ώθηση από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα α’ τριμήνου. Η μετοχή «κλειδώνει» την παρουσία της πάνω από τα 30 ευρώ, κινούμενη σε νέο υψηλό 2 ετών.

«Βουτιά» -3,5% καταγράφει η μετοχή της Attica Group, μετά την επίσημη διάψευση των σεναρίων για είσοδο του ομίλου IOGR του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου (ελέγχει την Sky Express) στο μετοχικό κεφάλαιο. Η φημολογία είχε ανεβάσει χθες τη μετοχή της Attica πάνω από +7%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το placement για το 15% της Austriacard Holdings. Το παραπάνω ποσοστό διατέθηκε σε θεσμικά χαρτοφυλάκια με στόχο την αύξηση του free float της μετοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τι άκουσε και τι είπε με τους βουλευτές της ΝΔ ο Μητσοτάκης - Στο επίκεντρο η καθημερινότητα 

Νεαρό μοντέλο δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι σε εστιατόριο στον Ισημερινό - Σοκαριστικό βίντεο

Απεργία και συγκεντρώσεις αύριο για την εργατική Πρωτομαγιά - Ποια μέσα μεταφοράς θα κινηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης