Εργατική Πρωτομαγιά: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία - Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες

Εργατική Πρωτομαγιά: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία - Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες

Δείτε πού θα πραγματοποιηθούν απεργιακά συλλαλητήρια και συγκεντρωσεις

apergia_arxeio_1
Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαίου ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα (7-5-2024) με υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση των συνδικάτων στα μέσα μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Μ. Τετάρτη οι συρμοί μετρό, ηλεκτρικού και τραμ, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και ο προαστιακός, ενώ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Υπό την συνδικαλιστική ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

24ωρη απεργία και των εργαζόμενων στα Μέσα Ενημέρωσης

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και των άλλων οργανώσεων και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, απεργούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Κλείσιμο
Απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας τα απεργιακά συλλαλητήρια και οι προσυγκεντρωσεις, σταδιακά από τις 9.30 το πρωϊ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ το ΠΑΜΕ, καλεί στις 10:30 το πρωί, στο Σύνταγμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις αστυνομικοί νεκροί και άλλοι πέντε τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών στις νότιες ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Μαρινάκης: Οι ποινές για το Μάτι αποφασίστηκαν υποχρεωτικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης