Fourlis: Αύξηση πωλήσεων στα €535,1 εκατ. το 2023 – Πρόταση για μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή

Fourlis: Αύξηση πωλήσεων στα €535,1 εκατ. το 2023 – Πρόταση για μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή

Ο κλάδος ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων όσο και ο κλάδος αθλητικών ειδών ήταν εκείνοι που στήριξαν την αύξηση στις πωλήσεις - Η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, Δημήτρη Βαλαχή

fourlis
Ο Όμιλος Fourlis παρουσίασε μια σημαντική οικονομική απόδοση εντός του 2023, επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού του μοντέλου, την επιτυχή εφαρμογή του πλάνου μετασχηματισμού του και την ικανότητά του να δημιουργεί αξία για τους μετόχους του.

Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €535,1 εκ. το 2023 από €501,4 εκ. το 2022 αυξημένα κατά 6,7% σε ετήσια βάση. Σε συγκρίσιμη βάση, δηλαδή εξαιρουμένων των πωλήσεων από τις εταιρείες «The Athlete’s Foot» και «Intersport Turkey», προκύπτει διψήφια αύξηση πωλήσεων +10%.

Η αύξηση των πωλήσεων υποστηρίζεται τόσο από τον κλάδο ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (καταστήματα ΙΚΕΑ), όσο και από τον κλάδο αθλητικών ειδών (καταστήματα INTERSPORT) και αποδίδεται σε στρατηγικές πρωτοβουλίες και στις αυξητικές τάσεις της αγοράς.

Ο κλάδος ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (καταστήματα ΙΚΕΑ) σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 12,9% σε ετήσια βάση, λόγω της ηγετικής θέσης των καταστημάτων IKEA στην αγορά και της βελτιωμένης διαθεσιμότητας αποθεμάτων. Η λιανική αθλητικών ειδών (καταστήματα Intersport) παρουσίασε αύξηση πωλήσεων +6,3% σε ετήσια και συγκρίσιμη βάση, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της εξελισσόμενης αγοράς λιανικής.

Κλείσιμο
Επιπλέον, η νέα δραστηριότητα λιανικής του Ομίλου στον κλάδο Υγείας & Ευεξίας που ενεργοποιήθηκε εντός του 2023, μέσω 6 καταστημάτων Holland & Barrett στην Αθήνα και ενός καναλιού ηλεκτρονικού εμπορίου κερδίζει δυναμική.

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης