Φυσικό αέριο: Στα προ κρίσης επίπεδα οι τιμές – Κάτω από τα €23/ MWh

Φυσικό αέριο: Στα προ κρίσης επίπεδα οι τιμές – Κάτω από τα €23/ MWh

Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί στην Ασία για το φθηνότερο καύσιμο

AERIO
Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου διαπραγματεύονται κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από την ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε τον Μάιο του 2021, με παράγοντες του κλάδου να προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ισχυρότερη ζήτηση στην Ασία.

Το συμβόλαιο αναφοράς στην Ολλανδία υποχώρησε κάτω από τα €23 ανά μεγαβατώρα και βρίσκεται σε τροχιά για τρίτη εβδομαδιαία απώλεια, ενώ απομένει περισσότερο από ένας μήνας ακόμα ως τη λήξη της χειμερινής περιόδου θέρμανσης.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τιμές μειώνονται, οι αποθηκευτικοί χώροι εξακολουθούν να είναι γεμάτοι κατά περίπου 65%, ενώ το κόστος μειώνεται και στην Ασία. Οι αγοραστές της Ασίας στρέφονται προς το υγροποιημένο φυσικό αέριο, αποσύροντας εν μέρει την προσφορά από την παγκόσμια αγορά από την οποία εξαρτάται η Ευρώπη.

Οι τιμές είναι τώρα κοντά στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Μάιο του 2021, όταν η Ρωσία άρχισε σταδιακά να παρακρατεί μέρος των ροών αερίου από αγωγούς προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη, λέει ο Ζαχαριάδης - Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ


Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί Covid στα φαρμακεία – Τι πρέπει να γνωρίζετε


Γιατί προχώρησε ο Τσίπρας σε παρέμβαση στο παρα πέντε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Η ακτινογραφία των μηνυμάτων του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης