Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα στοχεύσει περισσότερα εμπορικά πλοία σε διεθνή ύδατα

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα στοχεύσει περισσότερα εμπορικά πλοία σε διεθνή ύδατα

Προς κορύφωση η ένταση μεταξύ ΗΠΑ/συμμάχων -Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα - Βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας

emporika-ploia
Σε ένα σπιράλ κρίσεων έχει εισέλθει και η παγκόσμια εμπορική ναυτιλία επηρεάζοντας την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Στις κρίσεις της διώρυγας του Παναμά και της Ερυθράς Θάλασσας προστίθεται η προειδοποίηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι θα στοχεύσει περισσότερα εμπορικά πλοία σε διεθνή ύδατα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα σε κοινή δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βελγίου, του Καναδά, της Δανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των Κάτω Χωρών, της Νέας Ζηλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των παράνομων επιθέσεων κατά της διεθνούς ναυτιλίας από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν, Χούθι.

“Οι Χούθι θα φέρουν την ευθύνη των συνεπειών σε περίπτωση που συνεχίσουν να απειλούν ζωές, την παγκόσμια οικονομία και την ελεύθερη ροή του εμπορίου στις κρίσιμες πλωτές οδούς της περιοχής”, προειδοποιεί η ανακοίνωση.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν υποσχέθηκε το Σάββατο να «προσεγγίσει τον εχθρό από μακριά και από κοντά», καθώς οι εντάσεις αυξάνονται σε βασικές ναυτιλιακές οδούς, όπου οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Προχωράει ο γάμος ομόφυλων αλλά δύο άνδρες δεν θα αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας - Δηλώσεις Μητσοτάκη την Τετάρτη

Η μητέρα της 12χρονης επιτέθηκε στον Μίχο στο δικαστήριο για τους βιασμούς και τη μαστροπεία

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και αποκαθήλωσε την «Barbie»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης