Η IDEAL Holdings αποκτά τα Attica Stores – Deal 100 εκατ. ευρώ

Η IDEAL Holdings αποκτά τα Attica Stores – Deal 100 εκατ. ευρώ

Η IDEAL Holdings εξαγοράζει το 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε – Επέκταση στο λιανικό εμπόριο - Τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής

attica_stores__2_
Σε μία σημαντική εξαγορά προχώρησε η IDEAL Holdings, αποκτώντας το 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά του 100% των μετοχών της KT Golden Retail Venture Limited («ΚΤ»), η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. («attica»).

H εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών, με επικεφαλής τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, με την εν λόγω επενδυτική κίνηση επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο λιανικό εμπόριο, αυξάνει τα μεγέθη της και ισχυροποιεί το μετοχικό της σχήμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα για την συναλλαγή ανέρχεται σε €100 εκατ. και θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό €65 εκατ. και από ίδια κεφάλαια €35 εκατ. Συγκεκριμένα, η IDEAL θα προχωρήσει σεΈκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα αποφασίσει την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των μετόχων της attica, με την έκδοση 7.869.000 νέων μετοχών στην τιμή των €4,15 ανά μετοχή. Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι της attica θα αγοράσουν από την IDEAL τις 592.000 ίδιες μετοχές που κατέχει, στην τιμή των €4,15 ανά μετοχή. Η δομή αυτή της συναλλαγής αυξάνει τα Ίδια Κεφάλαια της IDEAL Holdings ενώ οι μέτοχοι της attica θα αποκτήσουν το 17,36% της IDEAL μετά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Κλείσιμο
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις όρους και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν κατά τους προσεχείς μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σενάριο τρόμου για το χαμένο βαθυσκάφος στον Τιτανικό - «Μπορεί να έχει γίνει κομμάτια» λέει επιστήμονας

Οι ύποπτες κινήσεις που «καίνε» τον Μπανγκλαντεσιανό για τον φόνο της Αναστάζια - Σήμερα στον ανακριτή

Ποιες έδρες αλλάζουν χέρια σε νέα Βουλή με 7 κόμματα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης