Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημαντική άνοδος 3,25% - «Ράλι» 5% στις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σημαντική άνοδος 3,25% - «Ράλι» 5% στις τράπεζες

Χαμόγελα για τις εξελίξεις στις συνομιλίες για την Ουκρανία και επιστροφή του Γενικού Δείκτη στις 890 μονάδες -  Άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ ο τζίρος των συναλλαγών

xrimatistirio
Στις παρυφές των 890 μονάδων επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να υπερβεί τον μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών (ΚΜΟ 200) και να καταγράψει ράλι της τάξης του 5,5% μέσα σε δύο ημέρες (3,25% σήμερα και 2,2% χθες), λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση τόσο από τις τράπεζες όσο κι από τις μετοχές των Coca ColaΔΕΗ.

Οι αισιόδοξες εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, επανέφεραν τα χαμόγελα στους επενδυτές, οι οποίοι πλέον διαβλέπουν λιγότερο ρίσκο και περισσότερες αγοραστικές ευκαιρίες. Την ίδια ώρα, τα ικανοποιητικά εταιρικά μεγέθη, σε συνδυασμό με τα υψηλά μερίσματα, έδωσαν επιπλέον «καύσιμα» στην εγχώρια αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σημαντική άνοδο κατά 3,25% και εκτινάχθηκε στις 889,97 μονάδες, κερδίζοντας 28 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας (861,98 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων διαμορφώθηκε σε 25 μονάδες (από 868,12 έως 893,06 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να ανεβάζει στροφές και να καθορίζεται στα 98,3 εκατομμύρια ευρώ.

Πάνω από τον ΚΜΟ 200

Η ελληνική αγορά έδωσε συνέχεια στο χθεσινό +2,2%, με αποτέλεσμα να φθάσει στη ζώνη των 890 μονάδων, υπερβαίνοντας το πρώτο σημαντικό εμπόδιο στη δύσκολη και μακρά πορεία επιστροφής στα προ-πολέμου επίπεδα (950 μονάδες). Οι αντιστάσεις, μάλιστα, των 880 – 885 μονάδων αποτελούσαν και τον κινητό μέσον όρο των τελευταίων 200 ημερών (ΚΜΟ 200).

Κλείσιμο
Κίεβο και Μόσχα συναντήθηκαν σήμερα στην Τουρκία, με τις διαπραγματεύσεις να χαρακτηρίζονται κι από τις δύο πλευρές ως εποικοδομητικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουκρανία αποδέχεται το καθεστώς ουδετερότητας, δηλαδή να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αρκεί να υπάρξουν εγγυήσεις για την εδαφική της ακεραιότητα. Την ίδια ώρα, η Μόσχα ανακοίνωσε τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Κίεβο και Τσερνίγκιφ, ως ένδειξη καλής θέλησης.

Οι παραπάνω εξελίξεις, οπωσδήποτε, συνέβαλαν στην αισθητή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, κάτι που αποτυπώνεται και στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενισχύονται κατά 2%. Οι αναλυτές, άλλωστε, προσβλέπουν σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός, η οποία θα συμβάλλει στη μείωση του γεωπολιτικού ρίσκου και στην αύξηση της διάθεσης για ρίσκο.

Περισσότερα οικονομικά νέα Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κιρίλ Σαμάλοφ: Ο πρώην γαμπρός του Πούτιν γιορτάζει τα 40α γενέθλιά του με νέο αμόρε στο Ντουμπάι

Καιρός: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς - Πού αναμένονται βροχές

Όσκαρ 2022: Δημόσια συγγνώμη για το χαστούκι του στον Κρις Ροκ ζήτησε με ανάρτησή του ο Γουίλ Σμιθ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης