Για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο οι Scorpions

Για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο οι Scorpions

Once in a Lifetime: Μια μεγάλη ροκ βραδιά που θα μείνει στην ιστορία -Συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Διαβάστε ποιοι δρόμοι θα κλείσουν γύρω από το στάδιο

Scorpions
Ο Ιούλιος του 2018 θα είναι μια σημαντική στιγμή για τους Scorpions αλλά και τους χιλιάδες φίλους τους σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα. Γιατί για πρώτη φορά το θρυλικό συγκρότημα θα τραγουδήσει σε ένα από τα ομορφότερα στάδια του κόσμου, στο Καλλιμάρμαρο, στο στάδιο που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 και εκεί που πάντα καταλήγει κάθε χρόνο ο αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας. Οι Scorpions στο άκουσμα και μόνο της ιδέας ενθουσιάστηκαν! Αλλά και ο τίτλος της βραδιάς, «Once in a Lifetime», δεν είναι τυχαίος, μιας και οι εκπλήξεις δεν σταματούν στην επιλογή του μοναδικού αυτού χώρου! Τη συναυλία θα ανοίξει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζοντας με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων σκορπιών. Για πρώτη φορά επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε 2 από τα πιο διάσημα τραγούδια των Scorpions με τη συμμετοχή παιδικής χορωδίας. Και φυσικά, το αγαπημένο μας συγκρότημα θα χαρίσει στο ελληνικό κοινό μια μοναδική ροκ συναυλία, αντάξια της καριέρας του!

Γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής
«Δεν θα είναι μια απλή συναυλία, αλλά ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους», δήλωναν τον περασμένο Μάιο στη συνέντευξη Τύπου, δύο από τα μέλη του γκρουπ, ο κιθαρίστας Ρούντολφ Σένκερ και ο τραγουδιστής Κλάους Μάινε δίνοντας το στίγμα της αποψινής βραδιάς.

«Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε σε αυτό το μέρος, αλλά και που θα συναντήσουμε οικεία πρόσωπα που τα γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το Καλλιμάρμαρο είναι από μόνος του ένας λόγος για να βαφτίζεις τη συναυλία "once in a lifetime concert". Βέβαια πάντα παίζαμε σε υπέροχα μέρη, όπως ο Λυκαβηττός, απλώς αυτή τη φορά η ιστορία του μνημείου και η σύμπραξη με την κλασική μουσική κάνουν τη συναυλία μοναδική», τόνισαν. 

Στη σημερινή συναυλία επιχειρούν να «δημιουργήσουν μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής, καθώς όπως είπαν «τα διαφορετικά είδη μουσικής πρέπει να συναντιούνται. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά. Μας ενώνει όχι μόνο με τους φίλους μας αλλά και μεταξύ μας».
Η μουσική συνάντηση των Scorpions και της ΚΟΑ θα ακολουθήσει το μουσικό αποτύπωμα του Κρίστιαν Κολονόβιτς για τη συναυλία που έδωσαν οι Γερμανοί ρόκερ με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου. Την αποψινή συναυλία θα ανοίξει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσιάζοντας με συμφωνικό ήχο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των διάσημων σκορπιών. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει το θρυλικό συγκρότημα για ένα δίωρο εκρηκτικό live.

25 συναυλίες στην Ελλάδα
Από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά σύνολα της ροκ μουσικής, οι Scorpions, σχηματίστηκαν στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1965. Κυκλοφόρησαν δεκάδες άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, μία σημαντική στιγμή της καριέρας τους γράφτηκε στην Αθήνα, το 2013, όπου οι τρεις μοναδικές εμφανίσεις τους στο Λυκαβηττό ηχογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν για το «MTV Unplugged Live in Athens». Στην Ελλάδα έχουν δώσει περί τις 25 συναυλίες σε ολόκληρη τη χώρα, με το κοινό να τους ακολουθεί πιστά και να τους αποθεώνει γεμίζοντας από την Τούμπα και το Καραϊσκάκη μέχρι τα γήπεδα των Ιωαννίνων και της Πάτρας, αλλά και τον Λυκαβηττό και την Πλατεία Νερού. Όσο για το τι κάνει ένα τέτοιο συγκρότημα τόσο δημοφιλές, όπως έχει πει και ο τραγουδιστής τους Κλάους Μάινε: «Μπορεί το ροκ να έπαψε να είναι τόσο επαναστατικό, αλλά οι νέοι χρειάζονται αυτή τη μουσική ως "τροφή για την ψυχή". Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλείσιμο
Λόγω διεξαγωγής Συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, τη Δευτέρα 16-7-2018, θα πραγματοποιηθεί από ώρα 18.00΄ έως πέρατος, προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παρακάτω οδό και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της Λ. Βασ. Όλγας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ερατοσθένους, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης