Joker: Αυτή είναι η γυναίκα που έγραψε την συγκλονιστική μουσική της ταινίας

Joker: Αυτή είναι η γυναίκα που έγραψε την συγκλονιστική μουσική της ταινίας

Η Ισλανδή Χίλντουρ Γκουντναντότιρ έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που πήρε Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για δραματικής ταινίας

Hildur
«Γυναίκες, παρακαλώ μιλήστε. Έχουμε ανάγκη να ακούσουμε τις φωνές σας...»: Με την παραπάνω προτροπή έκλεισε την οσκαρική ομιλία της η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, η Ισλανδή μουσικός που έγραψε την υπέροχη μουσική της ταινίας «Joker» κερδίζοντας το Όσκαρ Μουσικής στην τελετή απονομής της Κυριακής. Κι αν για τους περισσότερους το πολύπλοκο όνομά της και το λαμπερό της πρόσωπο μοιάζουν άγνωστα, πιθανότατα, αν ακούσουν κάποιες από τις μελωδίες που έχει γράψει στο παρελθόν, θα αναγνωρίσουν σ' αυτές τα σάουντρακ αρκετών επιτυχημένων κινηματογραφικών ταινιών.

Γιατί η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα που απέσπασε Όσκαρ Μουσικής σε δραματική ταινία εν μία νυκτί. Αντιθέτως έχει διαγράψει ήδη μια σημαντική διαδρομή η οποία βασίστηκε κυρίως στο ταλέντο της αλλά και στα σταθερά καλλιτεχνικά της βήματα.
Οι πρώτες της επίσημες συνθετικές απόπειρες καταγράφηκαν στη δισκογραφία το 2006, μέσα από κάποια προσωπικά άλμπουμ. Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε μέχρι το 2011 οπότε ξεκίνησε να ασχολείται με την κινηματογραφική μουσική.
Call Me Joker - Hildur Guðnadóttir (Official Art Video)


Σημαντικό ρόλο στην καριέρα της διαδραμάτισαν η γνωριμία και η συνεργασία της με την καταξιωμένη Ισλανδή συνθέτρια Jóhann Jóhannsson Όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή, το 2018, ανέλαβε να ολοκληρώσει τη μουσική που έγραφε εκείνη την περίοδο για την ταινία «Μαρία Μαγδαληνή», σε σκηνοθεσία Γκάρθ Ντέιβις, με τον Χοακίν Φίνιξ να υποδύεται τον Χριστό και τη Ρούνέϊ Μάρα στον ομώνυμο του τίτλου της ταινίας ρόλο. Την ίδια χρονιά, εξάλλου, υπέγραψε και το σάουντρακ του θρίλερ δράσης «Σικάριο 2: Η μάχη των εκτελεστών».

Κλείσιμο
Η περσινή χρονιά αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημιουργική αλλά και τυχερή για εκείνη καθώς υπέγραψε τη μουσική δύο πολύ μεγάλων επιτυχιών. Η πρώτη ήταν η πολυσυζητημένη σειρά του HBO «Τσέρνομπιλ» που προσέλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η δεύτερη αφορά στη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς για την ταινία «Joker» η οποία έσπασε, στην κυριολεξία τα ταμεία!
Λίγους μήνες πριν τιμήθηκε με το Βρεβείο Έμμυ, στην κατηγορία «Αγαπημένη Μουσική», ενώ ακολούθησε και το πολυπόθητο Όσκαρ το οποίο την καθιστά μία από τις πλέον περιζήτητες κινηματογραφικές συνθέτριες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η  Γκουντναντότιρ  πήγε στην τελετή απονομή των Όσκαρ με αυτοπεποίθηση και πίστη στη δουλειά της. Γνώριζε πολύ καλά ότι η Ακαδημία, μέχρι φέτος τουλάχιστον, προτιμούσε τις ανδρικές υποψηφιότητες στην κατηγορία της Μουσικής. Γι' αυτό και η νίκη της, εκτός από έναν προσωπικό καλλιτεχνικό θρίαμβο συνδυάστηκε, ορθώς, με το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες μπορούν να γράφουν πολύ καλή κινηματογραφική μουσική.

Bridge Of Death (From “Chernobyl” TV Series Soundtrack)


Αυτή την περίοδο ετοιμάζει μουσική παράσταση η οποία θα στηρίζεται στο σάντρακ του «Joker» και θα βγει σε περιοδεία. η οποία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο από το Λονδίνο.

«Όταν ηχογραφήσαμε τη μουσική, η ορχήστρα έφερε τόσο βαθιά και λεπτομερή προσοχή στις εκτελέσεις που κυριολεκτικά κρατούσαμε τις αναπνοές μας κατά τη διάρκεια των περισσότερων συνεδριών ηχογράφησης. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι. Είμαι τόσο χαρούμενη που θα πάω και πάλι και για που το κοινό θα το βιώσει κι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. 

Joker (2019) - 'Bathroom Dance' scene [1080p]
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης