Ο Σαλβαντόρ Νταλί μέσα από άλλα μάτια

Ο Σαλβαντόρ Νταλί μέσα από άλλα μάτια

Η ενδιαφέρουσα παράσταση «Dali’s Drama Queen III: Dance Arena» από την εικαστικό -performer Φωτεινή Κωστάκου

6_Dalis_Drama_Queen_III_-_Dance_Arena
Μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσες/οι βρέθηκαν στο θέατρο Tempus Verum εν Αθήναις στο Γκάζι. Πρόκειται για το τρίτο μέρος της εικαστικής performance χοροθέατρου «Dali’s Drama Queen III: Dance Arena» που εμπνεύστηκε και σχεδίασε η (Δρ. Φιλολογίας-αρχαιολόγος, εικαστικός-performer) Φωτεινή Κωστάκου, υπεύθυνη της Αrt Fantaisie.

Eμπνευσμένη η art performance αυτή τη φορά από την «ισπανική πλευρά» του κορυφαίου δημιουργού Σαλβαντόρ Νταλί, διατήρησε την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα των δύο παραστάσεων που προηγήθηκαν («Dali’s Drama Queen II: From classic to rock» στο Rabbithole και «Dali’s Drama Queen» στην Aμαξοστοιχία-θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»), προσθέτοντας όμως μία γενναία δόση μεσογειακής φλόγας που κορύφωσε τη σύλληψη.

0_Dalis_Drama_Queen_III_-_Dance_Arena_
1__Dalis_Drama_Queen_III_-_Dance_Arena


Τα σκηνικά και τα κοστούμια εμπνευσμένα από την τέχνη του Σαλβαντόρ Νταλί, η σκηνική δράση και η έξυπνη χορογραφία-κινησιολογία των 3 performers που οδηγούσαν στη σταδιακή μεταμόρφωση της κεντρικής μορφής σε ηρωίδες από σπουδαία έργα ζωγραφικής και λογοτεχνίας, η καλαίσθητα συνδυασμένη προβολή επιλεγμένων δημιουργιών του ιδίου αλλά και καλλιτεχνών που τον επηρέασαν καθώς και η τελική σκηνή του φλαμένκο και της ταυρομαχίας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

2_Dalis_Drama_Queen_III_-_Dance_Arena
4_Dalis_Drama_Queen_III_-_Dance_Arena
Κλείσιμο


Αξιόλογης αισθητικής και έξυπνα τα κοστούμια και τα σκηνικά, έδωσαν το «χαρακτήρα» που χρειαζόταν στην παράσταση. Οι σταδιακές μεταμορφώσεις ήταν σωστά δουλεμένες και έγιναν αβίαστα, ακριβείς οι σκηνές ξιφασκίας και η μεστή χορογραφία-κινησιολογία και ταιριαστά πετυχημένη η εκτέλεση της μουσικής, η οποία ερμηνεύτηκε ζωντανά επί σκηνής και συνέδεσε τα μέρη της έξοχης σκηνικής ύλληψης, που είναι προφανές πως κρύβει πολλή δουλειά και μελέτη πίσω της. Το τελικό ραφινάτης αισθητικής αποτέλεσμα δικαίωσε την δημιουργό και τους συντελεστές αποζημιώνοντας όσους παρακολούθησαν τις παραστάσεις στα θέατρα που παρουσιάστηκε.

5_Dalis_Drama_Queen_III_-_Dance_Arena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης