Με συναυλία γιόρτασε τα 30 χρόνια του το συγκρότημα «Εξόριστοι» του Δημήτρη Κατή

Με συναυλία γιόρτασε τα 30 χρόνια του το συγκρότημα «Εξόριστοι» του Δημήτρη Κατή

Η εμφάνιση του ιστορικού γκρουπ έγινε στο «Κύτταρο»

exoristoi-katis
katis-synavlia
Τα 30 χρόνια πορείας τους γιόρτασαν οι «Εξόριστοι», το θρυλικό ελληνικό συγκρότημα της hard rock και Epic Metal μουσικής, του πολυβραβευμένου συνθέτη Δημήτρη Κατή.
 Η εμφάνιση του ιστορικού γκρουπ έγινε στο επίσης ιστορικό "Κύτταρο", στην Αθήνα, σε μία γεμάτη από οπαδούς και "πιστούς" της μπάντας, οι οποίοι είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, μια ομάδα από Σέρρες, κι άλλοι από Καρδίτσα, Καλαμάτα, Αγρίνιο κλπ. Το κλίμα επικά δυνατό κι εορταστικό.
 Η διαχρονικότητα των Εξόριστων και της μουσικής του Δημήτρη Κατή, φάνηκε από την προσέλευση, στην πλειοψηφία, νεαρών ατόμων, οι οποίοι δεν είχαν καν γεννηθεί την χρονιά που δημιουργήθηκε η μπάντα και το "Κάνω Μια Ευχή" γινόταν ο Μέταλ ερωτικός ύμνος.
katis-2

Στην σκηνή ανέβηκαν γνωστοί φίλοι καλλιτέχνες της μπάντας κι ερμήνευσαν τραγούδια του Δημήτρη. Ο μοναδικός, φαντατικά ρόκερ, Τζώνυ Βαβούρας τραγούδησε με τον δικό του τρόπο, το "Ronin" από το μοναδικό αγγλόφωνο άλμπουμ των Εξόριστων,  "Wrath  Of Zeus". Από το ίδιο άλμπουμ, ο γνωστός heavy metal τραγουδιστής, και voice over actor, Βασίλης Αξιώτης, ερμήνευσε τα τραγούδια, Wrath of Zeus και Tomb of Doom,  σε μουσική Δημήτρη Κατή και στίχους Charlotte Hannon.

Κλείσιμο
katis-5

Ο πρώτος τραγουδιστής της μπάντας, που ηχογράφησε στους 2 δίσκους, τον ομώνυμο και το "Δεκαεννιά", Χρήστος Αβράμης, τραγούδησε το ιστορικό και διαχρονικό "Σύνορα Παντού" σε μουσική και στίχους Δημήτρη Κατή. Η αποθέωση του κοινού προς την μπάντα εκείνη την στιγμή ήταν μοναδική, με παλμό, τραγούδι, head banging και αναμμένους πυρσούς με εορταστική ατμόσφαιρα ποδοσφαιρικού αγώνα.
Ο αξεπέραστος τραγουδιστής της μπάντας, Φίλιππος Μοδινός, "έδωσε ρέστα" στην ερμηνεία των τραγουδιών του Δημήτρη Κατή, με ύφος επικό όπως ταιριάζει σε έναν τενόρο της ποιότητάς του.
Ο Δημήτρης Κατής 1η κιθάρα, Αντώνης Ασπρόπουλος στα τύμπανα, ο Rich Melville στο μπάσο, Η Έλλη Δαδήρα στα πλήκτρα. Συμμετείχε στα keyboards ο Στέλιος Μαργαριτόπουλος  και ο Βαγγέλης Ευαγγέλου στην 2η κιθάρα. Φιλική συμμετοχή κι ο πρέσβυς στο Μπακού, Νίκος Κανέλλος.
katis-3


Μετά τη λήξη της συναυλίας κάτι σαν after party έλαβαν χώρα στην ίδια αίθουσα, φωτογραφίσεις και αυτόγραφα σε μια όμορφη εικόνα σχέσης οπαδών και μπάντας. Κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος αφού και ο Δημήτρης και ο Φίλιππος και τα άλλα παιδιά περίμεναν έναν προς έναν για μια αναμνηστική selfie και συνομιλία.
Να πούμε πως οι ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ δημιουργήθηκαν το 1989 από τον συνθέτη και στιχουργό Δημήτρη Κατή στα Βριλήσσια και αποτέλεσαν την μοναδική μπάντα σε ολόκληρη την ιστορία της ελληνικής ροκ και μέταλ μουσικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις δίσκων και με πλατινένιο δίσκο στο ενεργητικό. Και φυσικά η Πρώτη ελληνική μέταλ μπάντα που χρησιμοποίησε τον ελληνικό στίχο κι έπαιξε επικό μέταλ.  
Το fan page της μπάντας στο Facebook: https://www.facebook.com/EXORISTOI/
Το προσωπικό Facebook group του Δημήτρη Κατή: https://www.facebook.com/groups/dKatis/

katis-4

Φωτογραφίες: Βασίλης Κηπουρός, Νίκος Αγγελόπουλος, Ιωάννης Πουλόπουλος, Μαρία Θεοφίλου,.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης