'Ερνεστ Χέμινγουεϊ προς Μάρλεν Ντίτριχ: «Σε φαντάζομαι γυμνή και μεθυσμένη»

'Ερνεστ Χέμινγουεϊ προς Μάρλεν Ντίτριχ: «Σε φαντάζομαι γυμνή και μεθυσμένη»

Μία παθιασμένη επιστολή (1955) του βραβευμένου με Νόμπελ Αμερικανού συγγραφέα προς την Γερμανίδα σταρ του κινηματογράφου, θα βγεί σε δημοπρασία στις 17 Μαρτίου.

'Ερνεστ Χέμινγουεϊ προς Μάρλεν Ντίτριχ: «Σε φαντάζομαι γυμνή και μεθυσμένη»
Το ερωτικό πάθος που έτρεφε ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ για την Γερμανίδα σταρ της μεγάλης οθόνης, Μάρλεν Ντίτριχ, εκφράζεται στο ακέραιο μέσα από τη σουρεαλιστική επιστολή που έστειλε ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, στην ηθοποιό. Η σπάνια επιστολή γράφτηκε το 1955,μόλις έξι χρόνια πριν από την αυτοκτονία του διάσημου συγγραφέα και θα δημοπρατηθεί σε ιντερνετικό πλειστηριασμό.

«Σε φαντάζομαι γυμνή και μεθυσμένη» γράφει, μεταξύ άλλων, ο Χέμινγουεϊ στην Ντίτριχ, με την οποία ωστόσο ποτέ δεν υπήρξαν εραστές. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί το 1934 στο γαλλικό κρουαζιερόπλοιο «Ile de France», όταν ο Χέμινγουεϊ επέστρεφε στο Παρίσι ύστερα από σαφάρι στην Ανατολική Αφρική και η Ντίτριχ πήγαινε στο Χόλιγουντ έπειτα από επίσκεψή της στη ναζιστική Γερμανία. Από τότε ανέπτυξαν μία ερωτική σχέση δια αλληλογραφίας με τον Χέμινγουεϊ να χαρακτηρίζει τον εαυτό του και την Ντίτριχ ως «θύματα ενός μη-συγχρονισμένου πάθους». Ο ίδιος σε άλλο σημείο της επιστολής που υπογράφει ως «Papa» εξηγεί την ιδιαίτερη σχέση τους: «Οταν είχα ξεμείνει από αγάπη, η Γερμανιδούλα μου ήταν στη δίνη ρομαντικών περιπετειών, αλλά όταν ήταν στην επιφάνεια και ψαχνόταν με εκείνα τα υπέροχα μάτια, εγώ πάλι ήμουν βυθισμένος».

Κλείσιμο
Στο γράμμα του, ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας παρηγορεί την Ντίτριχ η οποία είχε δυσαρεστηθεί με την παράσταση στην οποία συμμετείχε εκείνη την περίοδο στο Λας Βέγκας. Ο Χέμινγουεϊ ουσιαστικά της περιέγραφε πώς φανταζόταν την παράσταση αν ήταν ο ίδιος ο σκηνοθέτης. «Θα γινόταν πιθανόν κάτι μυθιστορηματικό, όπως να σε βάλω να πέφτεις νεκρή από κανόνι επάνω στη σκηνή, μεθυσμένη» και συνέχισε «Καθώς θα προσγειώνεσαι στη σκηνή μεθυσμένη και γυμνή, θα εμφανίζομαι από το βάθος με επίσημο ένδυμα και θα ανακοινώνω ότι λυπούμαστε, δεν ξέραμε ότι η κυρία τα είχε κοπανήσει».

Το γράμμα γράφτηκε το 1955, περίπου έξι χρόνια πριν από την αυτοκτονία του συγγραφέα και τελειώνει με τη φράση «σ' αγαπώ πάντα». Η σπάνια επιστολή θα δημοπρατηθεί σε ιντερνετικό πλειστηριασμό στις 17 Μαρτίου μαζί με άλλα αντικείμενα της Ντίτριχ, φέρνοντας ξανά στη δημοσιότητα μια από τις πιο ρομαντικές ιστορίες που γνώρισε ο προηγούμενος αιώνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης