Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος - Στεφανία Γουλιώτη: Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν συνταρακτικό μονόλογο στο Θέατρο Άλμα

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος - Στεφανία Γουλιώτη: Ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν συνταρακτικό μονόλογο στο Θέατρο Άλμα

Ποιες άλλες, σύγχρονες παραστάσεις θα δούμε τον χειμώνα στο ανανεωμένο αθηναϊκό θέατρο

arthrou-papaspil-goulioti
Από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς τους, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Στεφανία Γουλιώτη θα συναντηθούν θεατρικά μέσα στο 2025. Οι δυο τους έχουν γράψει μαζί τον σύγχρονο υπαρξιακό μονόλογο «Ο Εκλεκτός» τον οποίο εκείνη θα αποδώσει ερμηνευτικά επί σκηνής κι εκείνος θα σκηνοθετήσει, στο δεύτερο μισό της νέας θεατρικής σεζόν, στο θέατρο Άλμα.
Theatro_Alma_kast
Η νέα, δυναμική καλλιτεχνική ομάδα του θεάτρου Άλμα
Η παράσταση αυτή είναι μία μόνον από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει στο θεατρόφιλο κοινό ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ο οποίος ανέλαβε το στοίχημα να ανανεώσει το θέατρο Άλμα αλλά και το εγχώριο θεατρικό τοπίο έχοντας στο πλευρό του μια δυνατή ομάδα ηθοποιών και συνεργατών. Σε αυτό το ανανεωτικό πλαίσιο έγιναν οι επιλογές του νέου ρεπερτορίου του θεάτρου. Το «Festen» των Τόμας Βίντερμπεργκ και Μπο Χάνσεν, η πρώτη και πιο εμβληματική ταινία του κινήματος «ΔOΓΜΑ 95», που δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη της Τόμας Βίντεμπεργκ και τον επίσης Δανό σκηνοθέτη Λαρς Φον Τρίερ, μεταφέρεται από τον Οκτώβριο στη σκηνή του θεάτρου «Άλμα», σε μια νέα διασκευή, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, με ένα δυναμικό καστ στο οποίο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Ζιόβας, Λυδία Φωτοπούλου, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστάσης Λαουλάκος, Ιωάννα Κολιοπούλου, Ιωάννα Τζίκα, Γιάννης Καπελέρης, Μιχάλης Αφολαγιάν και Μαριάννα Πουρέγκα.
Promitheas_Aleiferopoulos
Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Κλείσιμο
Πρόκειται για την συνταρακτική ιστορία μιας οικογενειακής γιορτής. Είναι τα 60α γενέθλια του πατέρα. Όλοι τον αγαπούν και τον σέβονται. Ή μήπως όχι;Κατά την διάρκεια της γιορτής ο μεγαλύτερος γιος, ο Κρίστιαν, αποκαλύπτει το μυστικό που κρύβει από την παιδική του ηλικία και που πιθανότατα υπήρξε και ο λόγος αυτοκτονίας της δίδυμης αδελφής του.
Gerasimos_Evagelatos
O Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Την ίδια περίοδο θα παρουσιάζεται, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το καινούργιο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, με τίτλο «Blue Train», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν και πρωταγωνιστές τους Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Γιώργο Μπένο, Αναστασία Στυλιανίδη, Γιάννη Τσουμαράκη και Λουκία Πιστιόλα. Το σύγχρονο αυτό έργο αποτυπώνει, με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος. Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του.
Spyros_Xatziagelakis
Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Στο μεταξύ, η μικρή σκηνή του θεάτρου Άλμα θα μεταμορφωθεί σε ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και κάποιες από αυτές θα επιλεγούν για την δημιουργία ενός παράλληλου ρεπερτορίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία - Θρίλερ δίχως τέλος στον Πτελεό: Άφαντος από τις 23 Απριλίου ο Γιάννης Καραμπάτσης - Η κληρονομιά και η έκκληση της οικογένειας

Ισπανία: Βασιλιάς Φελίπε και Λετίθια - Νέες αποκαλύψεις για τον... fake γάμο και τις εξωσυζυγικές σχέσεις τους

Μίκαελ Σουμάχερ: Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένειά του για ψεύτικη συνέντευξη μέσω AI
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης