Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Γκαλά νέων, βραβευμένων σολίστ του διεθνούς μουσικού σωματείου Gina Bachauer

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Γκαλά νέων, βραβευμένων σολίστ του διεθνούς μουσικού σωματείου Gina Bachauer

Για τους σκοπούς της ομάδας εθελοντισμού «Στήριξη»

Bahauer_concert
Με θέμα «Η Μουσική για τον άνθρωπο», πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μία μοναδικά εξαίσια συναυλία κλασσικής μουσικής υπέρ των σκοπών της ομάδας εθελοντισμού «Στήριξη» με τη συνεργασία του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer.

Με τη συμμετοχή εκλεκτών νέων βραβευμένων μουσικών από όλη την Ελλάδα και με προσεγμένη επιλογή μουσικών έργων από το μεγάλο πεδίο του μουσικού ρεπερτορίου, η βραδιά αποτέλεσε μία όαση πολιτισμού, μία ανάσα δροσιάς σε μία εποχή που κυριαρχεί η απογοήτευση. Και ενώ η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να έχει χάσει την αξία της παγκοσμίως, μία τέτοια βραδιά ανανεώνει την σημασία της τέχνης στην ζωή μας, για ιερό σκοπό με γνώμονα τον άνθρωπο.

Οι καλλιτέχνες επέδειξαν μία μοναδική δεξιοτεχνική ικανότητα και αρτιότητα με το ταλέντο τους σε μία συναυλία που θα μείνει για καιρό χαραγμένη στην μνήμη μας. Αυτή η μουσική πανδαισία οφείλεται στον μέντορα Κωνσταντίνο Καράμπελα – Σγούρδα που την μουσική του γνώση και παιδεία ξέρει να αναδεικνύει ό,τι καλύτερο έχουμε στην Ελλάδα σαν μουσικό υλικό. Άνθρωπος πολύ μεγάλης αξίας και κεφάλαιο για την Ελλάδα και όχι μόνο, ξέρει να φέρνει στο φως τα νέα μουσικά ταλέντα και να δημιουργεί συναυλίες με ουσία, περιεχόμενο και περισσή φαντασία σε βραδιές που ξεχωρίζουν και μας μένουν αλησμόνητες για καιρό. Είναι ίσως η μοναδική ελπίδα στην χώρα μας πως κάτι καλύτερο πάει να γίνει για τα μουσικά αυτά παιδιά που προσφέρουν με τόση γενναιοδωρία το ταλέντο τους στο κοινό. Και που αυτό με την σειρά του αγκαλιάζει ζεστά και με ενθουσιασμό τις εκδηλώσεις με θερμό χειροκρότημα και έμπρακτη στήριξη.

Η ομάδα εθελοντισμού «Στήριξη», είναι ένα μη χρηματοδοτούμενο και μη επιδοτούμενο σωματείο που ιδρύθηκε το 2011, με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας και έχει στόχο την υποστήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Κλείσιμο
Ακόμη, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer που ιδρύθηκε το 1979 έχει ως βασικούς σκοπούς να διατηρήσει με κάθε δυνατό μέσο ζωντανή τη μνήμη της αξέχαστης βιρτουόζας του πιάνου Gina Bachauer (1913-1976) και να αναδείξει νέους χαρισματικούς μουσικούς αφού πρόκειται για έναν από τους πλέον δραστήριους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς.
Με εμφανή προτίμηση στο πιάνο, εφόσον η αείμνηστη Bachauer ήταν λαμπρή πιανίστα, οι νέοι μουσικοί συνεχίζουν το έργο της, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει το διεθνές ρεπερτόριο και να γίνει κοινωνός αυτής της μοναδικής μουσικής επικοινωνίας και μύησης.

Έργα λοιπόν για πιάνο. Για πιάνο και βιολί, πιάνο με φλάουτο, πιάνο με βιολοντσέλο, πιάνο με συμμετοχή της Σχολής Χορού Φωτεινής Παυλοπούλου με το έργο : «Τρυφεροί στοχασμοί μιας εξαίσιας μέρας», με τον Ελευθέριο Μισιργή (πιάνο). Πράγματι εξαίσιας αφού όλη η διοργάνωση, οι μουσικοί συνδυασμοί και η ποιότητα της παράστασης μας άφησαν άφωνους, ενθουσιασμένους και συγκινημένους.

Την υπέροχη αυτή βραδιά πλαισίωσαν ισπανικές παραδοσιακές μελωδίες της Santa Barbara Orchestra, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί : η Αγγελική Διαμαντή (πιάνο) με την υπέροχη «Arabasque Op. 18» του Schumann, η `Αννα – Μαρία Γυπάκη (βιολί) και ο Ελευθέριος Μισιργής (πιάνο) με την «Εισαγωγή & Rondo Capricioso Op. 28» του Saint Saens, o Γιώργος Δαρμής (πιάνο) στη «Σπουδή Αρ. 8, `Αγριο Κυνήγι, από τις σπουδές Υπερβατικής δεξιοτεχνίας S. 139» του Liszt, o Eλευθέριος Μισιργής με την «Consolation Aρ. 3, S. 172» του Liszt, o Λουκάς Δέλλιος (πιάνο) με την «Etude Tableau Op. 39, Αρ. 1», του Rachmaninov, ο Χρήστος Πηλός (φλάουτο) με το έργο «Syrinx» του Debussy, ο τελευταίος και η Χρύσα Γρένδα (πιάνο) με την «Fantaisie Op. 79» του Faure, η Μαργαρίτα Κολάση (πιάνο) με το «Reminiscences de Don Juan» S. 418, του Liszt, o Αλέξανδρος Σιουπούλης (βιολοντσέλο) και ο Σωτήρης Λουίζος (πιάνο) στο «Τραγούδι χωρίς λόγια Op. 109» του Mendelsshon, o τελευταίος με το «Ondine» από τη σουίτα «Gaspard de la nuit» του Ravel, η Ιωάννα Κύκνα (μεσόφωνος) και η Μαργαρίτα Κολάση (πιάνο) με το «Πέντε Ελληνικές λαικές μελωδίες» επίσης του Ravel, και ο Ηλίας Φουλίδης (πιάνο) με τις «Μουσικές Στιγμές Op. 16 Aρ. 3 και 4», και την «Σπουδή Op. 8 Aρ. 12.» του Rachmaninov. Τέλος, ο Ελευθέριος Μισιργής με τον «Aυτοσχεδιασμό πάνω σε θέματα από διάσημες Όπερες».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη - Παραλίγο να παραιτηθεί και ο Βασιλειάδης

Φρίκη στην Ζάκυνθο: Τη χτύπησε, την έδεσε και την ανάγκασε να αποβάλει - Αρνείται τα πάντα ο 27χρονος

Νόρα Βαλσάμη: Σε κακή οικονομική κατάσταση η ηθοποιός - Δεν έχω λεφτά, παίρνω 500 ευρώ σύνταξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης